Την διαφωνία της στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2050 εξέφρασε η Πολωνία κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες με αυτό θέμα.

Σημειώνεται ότι η Πολωνία, η οποία εκπροσωπείται από τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάρτσιν Κόρολετς, είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που διαφωνεί με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για το Κλίμα Κόνι Χέντεγκαρντ, φανερά δυσαρεστημένη από τη στάση της Πολωνίας, υπενθύμισε στη Βαρσοβία όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για το θέμα εδώ και έναν χρόνο ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής και κυρίως στις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Μέχρι σήμερα η ΕΕ έχει δεσμευθεί να μειώσει το 2020 κατά 20% τις εκπομπές σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Σύμφωνα με το υπό συζήτηση πρόγραμμα, η μείωση θα πρέπει να είναι κατά 40% το 2030 και κατά 60% το 2040.

Η Πολωνία έχει δεχθεί να συμβάλει στην προσπάθεια για τη μείωση κατά 20% το 2020, αλλά αρνείται να συμμετάσχει στα επόμενα στάδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης