Το πρώτο φιλικό για τα ποδήλατα ξενοδοχείο της Ελλάδας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 12:27
Το πρώτο φιλικό για τα ποδήλατα ξενοδοχείο της Ελλάδας
Η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο φιλικό για τα ποδήλατα ξενοδοχείο. Το «Porto Carras Grand Resort» έχει πλέον (για τα ξενοδοχεία του MELITON 5* και SITHONIA 5* ) το σήμα «Bike Friendly Hotel», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στον ποδηλατικό τουρισμό, μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού που σημειώνει συνεχή αυξητική πορεία στη χώρα μας.

Η βράβευση με αυτό το σήμα επιβεβαιώνει ότι οι ποδηλάτες τουρίστες όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτοι στα ξενοδοχεία, αλλά θα βρουν και όλες τις παροχές που χρειάζονται ώστε να «εξερευνήσουν» τη γύρω περιοχή, είτε φέρνοντας το ποδήλατο μαζί τους είτε ενοικιάζοντας ένα ποδήλατο μέσα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Άλλωστε, η περιοχή της Χαλκιδικής παρουσιάζει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, γεγονός που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών που θέλουν να την περιηγηθούν με το ποδήλατο.

Για εκείνον που θα επιλέξει τον χώρο του Porto Carras υπάρχουν θαυμάσιες προτάσεις για διαδρομές, άλλες πιο ήπιες κι άλλες πιο αθλητικές, στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος αλλά και στα γνωστά, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, λιμανάκια του.

Το πρόγραμμα βράβευσης με το σήμα «Bike Friendly Hotel» είναι της NATΤΟΥΡ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), η οποία επίσης διαχειρίζεται το σήμα της «Γαλάζιας Σημαίας» και το σήμα «Green Key».

Η αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού και η προστασία του περιβάλλοντος είναι στρατηγική απόφαση του Porto Carras, το οποίο επενδύει σε αυτόν τον κλάδο, αφουγκραζόμενο τις τάσεις της εποχής αλλά και των προτιμήσεων του κοινού.

Το «Porto Carras Grand Resort» είναι ένας βραβευμένος προορισμός και το πληρέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της χώρας, με τη μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη ιδιωτική μαρίνα της Βορείου Ελλάδος, χωρητικότητας 315 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους μέχρι 55μ. και βάθους 5.5μ., κέντρο του ιστιοπλοϊκού τουρισμού, η οποία βραβεύεται 17 συνεχή έτη με το διεθνές σήμα «Γαλάζια Σημαία» - όπως με «Γαλάζια Σημαία» βραβεύονται και οι ακτές του.

Διάσημο σε όλο τον κόσμο για την ιδανική τοποθεσία του, τις συνεδριακές υποδομές και την άψογη εξυπηρέτηση, το «Porto Carras Grand Resort», με 18 συνεδριακές αίθουσες, εκ των οποίων η μία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2.500 άτομα, με δυνατότητα διεξαγωγής μεγάλων συνεδρίων συνολικά μέχρι και 6.500 συνέδρων, είναι από τα ελάχιστα resort στην Ελλάδα που ειδικεύονται σε διεθνή συνέδρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 14:28