Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι μια από τις πιο σημαντικές που έχουν καθιερωθεί μέσα στον χρόνο, για τον προφανή λόγο της σπουδαιότητας του ρόλου που διαδραματίζει η καλή υγεία των ανθρώπων στην ευζωία, αλλά και στο προσδόκιμο ζωής. 

Ως γνωστόν, η υγεία μας επιβαρύνεται ιδιαίτερα από την κατανάλωση ακατάλληλης τροφής ή νερού, με την ποιότητα ειδικά του τελευταίου να αποτελεί τον πιο ουσιαστικό παράγοντα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού το νερό είναι η βασική πηγή ζωής για όλα τα έμβια όντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλή μας υγεία λοιπόν προϋποθέτει την κατανάλωση κατάλληλου νερού, και η χώρα μας έχει την τύχη να προσφέρει στους πολίτες της νερό πρώτης ποιότητας!

Για να επιτευχθεί αυτό που θεωρείται «πολυτέλεια» για πολλές άλλες χώρες του κόσμου, δυστυχώς, στις οποίες η δύσκολη πρόσβαση ή η μη καταλληλότητα του ύδατος επιβαρύνουν σε τεράστιο βαθμό τη δημόσια υγεία, απαιτείται η ορθολογική και υπεύθυνη διαχείριση των πόρων που προσφέρει η ελληνική φύση.

Νερό της Αττικής… να το πιεις στο ποτήρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΥΔΑΠ, διαχρονικά θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητα του νερού που προσφέρει στους πολίτες, και για αυτό προβαίνει στη λήψη μιας σειράς αυστηρών μέτρων, ώστε να εξασφαλίζεται η καταλληλότητα ακόμα και της τελευταίας σταγονάς που περνάει από το δίκτυό της και καταλήγει στις βρύσες μας. Ας δούμε τι συμβαίνει στην Αττική.

Ο Μόρνος, ένας από τους βασικούς ταμιευτήρες της Αττικής

Το επιστημονικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί καθημερινούς εξονυχιστικούς ελέγχους των νερών που προέρχονται από τους τέσσερις ταμιευτήρες της Αττικής (Μαραθώνα, Υλίκης, Μόρνου και Ευήνου), ενώ ελέγχεται και το νερό που καταλήγει στο δίκτυο ύδρευσης. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στα εξειδικευμένα και πιστοποιημένα με «ISO EN 17025» εργαστήρια που βρίσκονται στο Γαλάτσι και τις Αχαρνές, όπου τα χημικά στοιχεία των δειγμάτων του ύδατος εξετάζονται με όλες τις σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους ανάλυσης. 

Φωτογραφία από το εργαστήριο του Γαλατσίου

Δείτε το εναέριο βίντεο με τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ:

Από τους διαρκείς ελέγχους – περισσότεροι από 120.000 ετησίως – επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση των τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν και η άμεση αντιμετώπισή τους, ώστε να μην διακυβεύεται ποτέ η άριστη ποιότητα του νερού. 

Έτσι διασφαλίζεται ότι η ποιότητα του νερού ανταποκρίνεται πάντα στις νομοθετικές απαιτήσεις της  ΚΥΑ Γ1(δ)/ΓΠ ΟΙΚ 67322/2017 «Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της ΟΙΚ 46399/1352/86 «Απαιτούμενη ποιότητα επιφανειακών νερών που προορίζονται για πόσιμα, κολύμβηση, διαβίωση ψαριών σε γλυκά νερά και καλλιέργεια οστρακοειδών», ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αττικής να είναι πάντα σίγουροι ότι όταν πίνουν νερό, λαμβάνουν όλα τα οφέλη που προσφέρει ο υπερπολύτιμος αυτός πόρος χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο ή λόγο ανησυχίας.

Πιείτε άφοβα άφθονο νερό και… στην υγειά μας!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης