Το χωριό Ριρκαΐπι στην περιοχή Τσουκότκα, στη βορειοανατολική άκρη της Ρωσίας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πολικές αρκούδες που έχουν «εγκλωβιστεί» στα περίχωρα.

Πλέον, οι αρκούδες έχουν φτάσει τις 56 και περιμένουν να σχηματιστεί θαλάσσιος πάγος –  μια από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής – καθώς τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να βγουν για κυνήγι. Οι χωρικοί τους παρέχουν τροφή σε απόσταση ασφαλείας από το χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μαζί με άλλες οργανώσεις δημιουργήσαμε αυτό το σημείο σίτισης με πτώματα θαλάσσιων ίππων τα οποία συλλέγουμε κατά μήκος της ακτής και τα τρώνε οι αρκούδες», δήλωσε η Τατιάνα Μινένκο, υπεύθυνη της οργάνωσης για την προστασία των πολικών αρκούδων «Περίπολος για τις Άρκτους».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, τα αρσενικά κοιτάζουν να αρπάξουν την τροφή, διώχνοντας τα θηλυκά και τα μικρά.

Η παρουσία των ζώων σε τόσο κοντινή απόσταση από το χωριό μπορεί ανά πάση στιγμή να απειλήσει τη ζωή των κατοίκων. Για αυτό, όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ οι αρμόδιες Αρχές περιπολούν στην περιοχή που βρίσκονται οι πολικές αρκούδες, έχοντας όπλα με σφαίρες από καουτσούκ, σε περίπτωση που κάποια από αυτές επιχειρήσει να πλησιάσει κοντά σε σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Επιστήμονες προτείνουν την εκκένωση οικισμού που έχει κατακλυστεί από πολικές αρκούδες
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης