Τραυματισμένη βρέθηκε μια θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα από κατοίκους στη Σπιάντζα Ηλείας, καθώς προσπαθούσε να ξαναβρεί τον δρόμο προς τη θάλασσα, από όπου την έβγαλε η σφοδρή θαλασσοταραχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα ειδοποιήθηκαν μέλη της Εθελοντικής Οργάνωσης Rommel, τα οποία έστησαν επιχείρηση για τη διάσωση της χελώνας και τη μεταφορά της στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις του «Αρχέλων».

Μόλις οι εθελοντές του Rommel έφτασαν στη Σπιάντζα και συγκεκριμένα στην περιοχή Νταραβέρι, με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Ηρακλή Ματρόζο, έσπευσαν πρώτα να δουν την κατάσταση της χελώνας που ήταν τραυματισμένη στο αριστερό εμπρόσθιο πτερύγιο. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία και η χελώνα έδειξε να παίρνει δυνάμεις. Ωστόσο, οι εθελοντές δίσταζαν να την επιστρέψουν στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνεννόηση με τους αρμοδίους του «Αρχέλων» αποφασίστηκε η μεταφορά της καρέτα – καρέτα στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης. Αυτό έγινε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία διέθεσε το κατάλληλο όχημα και προσωπικό για να μεταφερθεί η χελώνα στο Λιμεναρχείο Κατακόλου και από εκεί με τον κατάλληλο τρόπο να προετοιμαστεί για τη μεταφορά στην Αθήνα.

Πηγή: ilialive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης