Παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα του Ωρωπού, έναν από τους πιο γνωστούς υγροτόπους της Αττικής, διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου2014 από τις 09:30 έως τις 11:30. Η εξόρμηση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά, ενώ η μετάβαση στο σημείο συνάντησης, στη λιμνοθάλασσα του Ωρωπού, (περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου) περίπου 1,5 km δυτικά από τη Σκάλα Ωρωπού, γίνεται μεμονωμένα.

Υπεύθυνοι ενημέρωσης θα είναι ο Γεράσιμος Μπεριάτος και ο Άκης Γαϊτανάκης, οι οποίοι θα μυήσουν τους συμμετέχοντας στην τέχνη της παρατήρησης. Ενδεικτικά, θα παρατηρηθούν τα παρυδάτια, τα υδρόβια, τα θαλασσοπούλια, τα μικρόπουλα και τα άλλα είδη που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στον υγρότοπο. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δει κανείς ερωδιούς (Σταχτοτσικνιάς, Λευκοτσικνιάς, Αργυροτσικνιάς), Αλκυόνη και πολλά είδη παρυδάτιων για τα οποία ο Ωρωπός είναι μοναδικός στην Αττική: Αργυροπούλι, Βροχοπούλι, Πρασινοσκέλης, Κοκκινοσκέλης, Λασποσκαλίδρες, Λευκοσκαλίδρες, Θαλασσοσφυριχτές, Μπεκατσίνια. Επίσης, στην περιοχή συναντά κανείς αρκετά είδη αγριόπαπιας (Πρασινοκέφαλη, Βαρβάρα, Ψαλίδα, Κιρκίρι), ενώ δεν θα λείψουν οι Κορμοράνοι και κάποια είδη θαλασσοπουλιών όπως οι Λεπτόραμφοι, Μαυροκέφαλοι και Καστανοκέφαλοι γλάροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες συνιστάται να έχουν μαζί τους μπότες ή γαλότσες, κιάλια και φωτογραφική μηχανή. Μετά την παρατήρηση θα ακολουθήσει διάλειμμα για καφέ/φαγητό και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαράειου, ο οποίος βρίσκεται σε δασική περιοχή (προαιρετική συμμετοχή).

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μετάβασης, επικοινωνήστε με τον Σπύρο Ψύχα, email: spsychas@ornithologiki.gr, 6974510976

Διαβάστε για τον υγρότοπο του Ωρωπού στις σελίδες 40-43 της ετήσιας αναφοράς του 2012 για το Πρόγραμμα Παρακολούθησης των Υγροτόπων της Αττικής εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης