Με αναρτημένες ανακοινώσεις στους τοίχους, σχεδόν όλα τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων γνωστοποιούν ότι οι σπόροι και τα λιπάσματα θα εξοφλούνται εφεξής τοις μετρητοίς.

Ο λόγος είναι ότι οι προμηθεύτριες εταιρείες αποφάσισαν να αλλάξουν πιστωτική πολιτική και το έκαναν ήδη πράξη με τη νέα χρονιά, όπως προειδοποιούσε η Agrenda με προηγούμενα δημοσιεύματα. Παράλληλα, η ΑΤΕ είχε ήδη κόψει τις πιστώσεις και τα καλλιεργητικά δάνεια, οπότε οι αγρότες είχαν απευθυνθεί πέρυσι για «βερεσέ» από τα μαγαζιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γεωπόνοι, με τη σειρά τους, βλέποντας ότι η εξόφληση αργούσε, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο «βερεσέ». Γεωπόνος με κατάστημα στη Φθιώτιδα είπε ότι: «έχουμε εξελιχθεί σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά δεν έχουμε άλλες αντοχές». Στην Καρδίτσα, ιδιοκτήτης μεγάλου γεωπονικού καταστήματος δήλωσε ότι: «οι αγρότες εξοφλούν τελευταίο τον γεωπόνο και περιμένουμε τώρα τη συνδεδεμένη ενίσχυση του βαμβακιού, για να σβηστούν οι οφειλές από την εαρινή σπορά του 2011. Μέχρι στιγμής έχει ξεχρεωθεί από τους αγρότες μόνο το 30% των εφοδίων που προμηθεύτηκαν πέρυσι».

Πηγή: agronews
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης