Τα «μεγάλα» μέσα αποφάσισαν να επιστρατεύσουν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου «Bouba Ndjida» στο Καμερούν σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν από τους λαθροκυνηγούς τους ελέφαντες που ζουν μέσα σε προστατευόμενες περιοχές.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, ειδικές ομάδες του στρατού θα περιπολούν σε τμήματα του Εθνικού Πάρκου προκειμένου να αποτρέψουν νέες θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον ελεφάντων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της WWF, τις τελευταίες εβδομάδες περίπου 400 ελέφαντες έχουν θανατωθεί από λαθροθήρες για το ελεφαντόδοντο τους, το οποίο στη Μαύρη Αγορά μπορεί να αγγίξει πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια το κιλό.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου, οι μόλις έξι δασοφύλακες δεν επαρκούν για τη φρούρηση των προστατευόμενων περιοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι λαθροθήρες πρέπει να συλληφθούν και οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ώστε να στείλουμε το μήνυμα στους επίδοξους λαθροθήρες πως η εδαφική κυριαρχία και η πλούσια βιοποικιλότητα του Καμερούν δεν λεηλατούνται», εξήγησε σε δηλώσεις της η Natasha Kofoworola από το γραφείο της WWF στην Κεντρική Αφρική.

Διαβάστε επίσης:
Καμερούν:Συνολικά 100 νεκροί ελέφαντες βρέθηκαν σε εθνικό πάρκο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, 20:22
Ιδιαίτερη πάστα… ελέφαντα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 05:35

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης