Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

«Ήθελα να ζήσω». Με αυτό το συμβολικό μήνυμα γραμμένο σε πλακάτ, που απεικονίζει ένα γουρούνι στο σφαγείο, ακτιβιστές πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στην κεντρική κρεαταγορά των Αθηνών, στη Βαρβάκειο, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε ωμά κρέατα κάθε είδους, και υπό τα έκπληκτα βλέμματα των κρεοπωλών και των περαστικών, περίπου 20 ακτιβιστές έδειχναν παραστατικά πώς ήταν η… μπριζόλα που αγοράζουμε, πριν από την ανθρώπινη -βάρβαρη και εγκληματική όπως υποστηρίζουν- παρέμβαση, ήταν… ζωή. Μάλιστα, τοποθέτησαν μεγάλα ηχεία στην είσοδο της αγοράς, από όπου για αρκετή ώρα ακούγονταν οι ανατριχιαστικές κραυγές των ζώων στα σφαγεία.

«Υπάρχει κάτι που στοιχειώνει τις πόλεις μας. Ανάμεσά μας, στα σφαγεία, κρατείται ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Αυτό, των χιλιάδων πλασμάτων που βασανίζονται και σκοτώνονται», δηλώνει στο zougla.gr η ακτιβίστρια Μαρία Στραδενή-Σκούρτα, από την οργάνωση «Direct action everywhere», που διοργάνωσε αυτή και άλλες παρόμοιες δράσεις.

«Ο σκοπός μας είναι να υπάρξει αφύπνιση. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν αντιλαμβάνεται ότι τα ζώα υποφέρουν όπως εμείς κι αυτό θέλουμε να πούμε. Μπορούμε να επιλέξουμε μια άλλη ζωή, ώστε να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι, χωρίς να σκοτώνουμε», αναφέρουν επίσης οι ακτιβιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βαρβάκειο αγορά κλήθηκε η αστυνομία, όμως η παρέμβαση ήταν καθ’ όλα ειρηνική, κι έτσι οι αστυνομικοί περιορίστηκαν σε διακριτική παρατήρηση.

Δεν έλειψαν όμως και οι εντάσεις…

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης