Από τον Σεπτέμβριο του 2015, τα καταστήματα ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, όπως και τα υπόλοιπα καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο, θα διαθέτουν μόνο λαμπτήρες φωτισμού LED, μια πηγή φωτός η οποία χρησιμοποιεί 85% λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, ενώ έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, που φτάνει τα 20 χρόνια.

Η τεχνολογία LED προσφέρει υψηλής ποιότητας φωτισμό που παρέχει λύσεις ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες φωτισμού, αφού υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε θερμό ή ψυχρό φως, ενώ σχεδόν όλοι οι λαμπτήρες έχουν ρυθμιστή φωτεινότητας. Στην ΙΚΕΑ μπορείτε να βρείτε ποιοτικούς λαμπτήρες LED σε πολλά σχέδια και μεγέθη ώστε να ταιριάζουν στα φωτιστικά που ήδη έχετε, αλλά σε τιμές που είναι προσιτές, για να μπορούν να έχουν όλοι βιώσιμη ζωή στο σπίτι. Η ΙΚΕΑ και οι προμηθευτές της, προσπάθησαν πολύ για να βελτιώσουν στο μέγιστο δυνατό την απόδοση των λαμπτήρων LED και το αποτέλεσμα θεωρείται εξαιρετικό. Είναι σημαντικό ότι μπορούν να παράγουν πολύ φως μέσα στο σπίτι, ενώ οι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μειώνονται αισθητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΙΚΕΑ θέλει να είναι μια υπεύθυνη εταιρεία και η βιώσιμη ζωή στο σπίτι αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της. Η χρήση των λαμπτήρων LED μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας. Τα δεδομένα αναφέρουν ότι αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αλλάξουν ένα λαμπτήρα σε LED -ο καθένας, αυτό σε όρους εκπομπών CO2 αντιστοιχεί με την απόσυρση περίπου 3.900 αυτοκινήτων από τους δρόμους, ανά έτος. Επίσης, αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 4.400 νοικοκυριών.

Ο Steve Howard, Διευθύνων Σύμβουλος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στην ΙΚΕΑ δήλωσε: «οι λαμπτήρες LED αποτελούν μια επανάσταση». Μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών, συνεχίζει να αυξάνεται και η συνολική κατανάλωση ενέργειας. Οι λαμπτήρες LED θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό! Η ΙΚΕΑ θέλοντας να στηρίξει την πεποίθησή της ότι όλοι πρέπει να έχουν τα απαραίτητα μέσα, που θα τους βοηθήσουν να έχουν πιο βιώσιμη ζωή στο σπίτι, προσφέρει τους λαμπτήρες LED σε προσιτές τιμές.

Η Jeanette Skjelmose, Διευθύνουσα Σύμβουλος Φωτισμού στην ΙΚΕΑ αναφέρει: «έχουμε εργαστεί με στόχο να προσφέρουμε προϊόντα LED που θα τα αγαπήσουν όλοι. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε τους παλιούς λαμπτήρες πυρακτώσεως με τους νέους λαμπτήρες LED, χωρίς να πρέπει να πετάξετε τα φωτιστικά που ήδη έχετε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φως είναι από τα πιο σημαντικά αγαθά της καθημερινής ζωής μας στο σπίτι. Δημιουργώντας μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι, σημαίνει ότι ασπαζόμαστε τις νέες τεχνολογίες φωτισμού και τις εξελίσσουμε σε ποιοτικά προϊόντα. Για εμάς αποτελεί πρόκληση το να δημιουργούμε νέα, όμορφα προϊόντα, βιώσιμα και σε προσιτή τιμή. Η ΙΚΕΑ με υπερηφάνεια παρουσιάζει τώρα τις ανανεωμένες σειρές φωτισμού που αποτελούνται 100%, από λαμπτήρες LED.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης