Η ΔΕΗ, μια εταιρεία ταυτισμένη με την ιστορία της χώρας μας, δίνει μεγάλο αγώνα για την προώθηση της πράσινης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος και αναλαμβάνει δράσεις και δραστηριότητες που τις προωθούν. 

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, από τα Τρίκαλα, το ΔΕΗ e-bike Festival, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή Τρικαλινών. Κατόπιν, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, το Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου, που υπήρξε ο δεύτερος σταθμός του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το e-bike Festival είναι μια διοργάνωση της επιχείρησης, που, με πάνω από 50 διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων, διαφορετικών εταιρειών, ταξιδεύει σε 7 ελληνικές πόλεις σε 6 μήνες! 

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, μέσω της οποίας μαθαίνουμε τον τόπο μας, ενώ διδάσκεται και η προτίμηση λιγότερο ενεργοβόρων, αλλά και πιο υγιεινών τρόπων μετακινήσεων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πόλη των Τρικάλων δόθηκε η εκκίνηση για το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών της εταιρείας για την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το e-bike Festival στη Λάρισα!

Επόμενος σταθμός του Φεστιβάλ ήταν η Λάρισα (27-28 Νοεμβρίου 2021, 11:00-20:00, Κεντρική Πλατεία Δημάρχου Σάπκα), όπου τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσέλκυσαν επισκέπτες κάθε ηλικίας. 

Στη διήμερη εκδήλωση, παρουσιάστηκαν ποδήλατα τεχνολογίας αιχμής, διεθνούς κύρους. Ανάμεσα στις σημαντικότερες εταιρείες που συμμετείχαν ήταν και η λαρισινή «Οrient Bikes». Και εκεί έγιναν προτάσεις από τον μεγαλύτερο πάροχο ΑΠΕ στην Ελλάδα, τη ΔΕΗ, για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μέσω των υπηρεσιών ΔΕΗ GreenPass, e-bill και e self-metering.

Όπως στα Τρίκαλα, έτσι και στη Λάρισα διαμορφώθηκε ειδικά κατασκευασμένη πίστα δοκιμών για ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ οργανώθηκαν παιχνίδια δεξιοτεχνίας με αναμνηστικά δώρα. Δοκιμάστηκαν διαφορετικά μοντέλα e-bikes για κάθε ανάγκη και χρήση (για την πόλη, το βουνό, τον δρόμο, αναδιπλούμενα κ.ά.). 

Το e-bike Festival προσέλκυσε πάρα πολύ κόσμο και ιδίως παιδιά, που διασκέδασαν με την ψυχή τους, συμμετέχοντας, παράλληλα, σε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής συμβατικού ποδηλάτου.
Άτομα όλων των ηλικιών μπόρεσαν να δουν 60 είδη ηλεκτρικών ποδηλάτων, να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας τους, να ενημερωθούν σχετικά με το κόστος, την κρατική επιδότηση και τον τρόπο απόκτησής τους, να κινηθούν δοκιμάζοντας ορισμένα μοντέλα, να εκπαιδευτούν τα μικρά παιδιά στο ποδήλατο και την ορθή του χρήση του και να παίξουν μαθαίνοντας για την κινητική και την ηλεκτρική ενέργεια!

Στο e-bike Festival της ΔΕΗ στη Λάρισα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Λάρισας για τη Βιώσιμη Κινητικότητα Ντίνος Διαμάντος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας και υπεύθυνος για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δημήτρης Τάχος, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και ΜΜΕ, στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, Λαρισαίοι φίλοι του ποδηλάτου, οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Το ΔΕΗ e-bike Festival συνεχίζει το ταξίδι του στην Κω, το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου 2021.

Με ασφάλεια και προστασία 

Για τους μικρούς φίλους-επισκέπτες του Φεστιβάλ, 6-12 ετών, υπήρχαν ξεχωριστή πίστα και εξειδικευμένο προσωπικό, για μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής συμβατικού ποδηλάτου.

Το ΔΕΗ e-bike Festival υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλος της European Cyclists Federation και τo mbike.gr. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των δήμων κάθε πόλης και τοπικών φορέων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων.

Σε όλα τα Φεστιβάλ της ΔΕΗ τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid-19. Ακόμα, ο πλέον αξιόπιστος φορέας Πρώτων Βοηθειών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στήριξε τη διοργάνωση με εθελοντές, Σαμαρείτες και Διασώστες από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης