Στις 8 μπίρες… η μία δώρο, και μπόνους ο… καθαρότερος πλανήτης! Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται το ανταποδοτικό μοντέλο ανακύκλωσης που αρκετές δεκαετίες τώρα πραγματοποιούν εταιρείες όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και μας καλεί όλους να μιμηθούμε τους…. πατεράδες και τους παππούδες μας, που είχαν τους ίδιους λόγους να μην πετάνε μαζί με τα άλλα απορρίμματα τα μπουκάλια από το αγαπημένο τους ποτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία είναι πανεύκολη, χρηστική και πλήρως ανταποδοτική. Όχι μόνο για τον καταναλωτή, αλλά για όλους μας.

Υπάρχουν χιλιάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κι άλλα επιλεγμένα μέρη, όπου μπορούμε να φέρουμε τα άδεια μας μπουκάλια και να πάρουμε πίσω την αξία τους. Για παράδειγμα για κάθε μπουκάλι μισού λίτρου, παίρνουμε πίσω 0,14 ευρώ, όπερ σημαίνει ότι για κάθε 8 μπουκάλια, ουσιαστικά η επόμενη μπύρα… είναι κερασμένη!

Ποια μπουκάλια γίνονται δεκτά; Μπορείτε να το καταλάβετε κοιτώντας την ετικέτα του προϊόντος. Για παράδειγμα, τα περισσότερα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συσκευάζονται σε επιστρεφόμενες φιάλες, Συνολικά 10 διαφορετικοί τύποι φιαλών χρησιμοποιούνται και δύναται να επιστραφούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όφελος για το περιβάλλον, που μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο

Σήμερα, το 60% περίπου από τις φιάλες είναι επιστρεφόμενες και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μέχρι και… 6 φορές! Ποιο είναι το περιβαλλοντικό όφελος πέρα από το προφανές; Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί το πιο επιτακτικό πρόβλημα της εποχής μας, αν προτιμήσουμε επιστρεφόμενη φιάλη αντί για κουτί ή φιάλη μιας χρήσης θα έχουμε όφελος 83% σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα!

Όμως, υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν, αρκεί να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι καταναλωτές. 18 εκατομμύρια φιάλες ΔΕΝ επιστρέφονται, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να απορρίπτεται και να μην επαναχρησιμοποιείται τόσο γυαλί. 

Αποκτήστε την καλή συνήθεια να φέρνετε τα άδεια μπουκάλια της μπύρας σας στα επιλεγμένα σημεία της γειτονιάς σας όπως έκαναν και οι γονείς σας, για να κερδίσουν και τα… εγγόνια 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης