Με νέο δελτίο τύπου επανήλθε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σχετικά με τη διαμάχη που έχει προκύψει με τον Δήμο Δελφών και αφορά στις αναλύσεις νερού της περιοχής. 

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, το ΠΑΚΟΕ, καταλήγει πως μετά από δειγματοληψίες σε περιοχή της Ιτέας και του Χρισσού, το πόσιμο νερό βρέθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Δελτίο τύπου του ΠΑΚΟΕ όπου εκδόθηκε μετά την απάντηση του δήμου Δελφών για τις αναλύσεις του νερού. 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΚΟΕ στη συνεδρίαση του στις 25/04/2016, με αφορμή το υπ’αριθμό 26/2016 δελτίο τύπου του δήμου Δελφών, αποφάσισε αφενός την υποβολή μήνυσης και αγωγής για συκοφαντική δια του τύπου δυσφήμιση σε βάρος της Παναγιώτας Γιαννούλη, δημοσιογράφου της εφημερίδας «Ώρα της Φωκίδας» και αφετέρου την επισήμανση και καταγγελία των παρακάτω:

Ο Δήμος Δελφών, μέσω προσκείμενων φύλλων της περιοχής προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με μοναδικό του επιχείρημα, ότι το ΠΑΚΟΕ δεν είναι «διαπιστευμένος» φορέας του ΕΣΥΔ. Το ΠΑΚΟΕ ουδέποτε ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, τουναντίον είναι πιστοποιημένος φορέας με βάση το πιστοποιητικό που έχει καταθέσει στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος (συνημμένο της μηνυτήριας αναφοράς αξιόποινων πράξεων κατά του δημάρχου και του νομικού εκπροσώπου του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών στις 19/2/2016).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει για την δοκιμαστική και εποπτική διαδικασία ελέγχου νερών ανθρώπινης κατανάλωσης βάση του ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ 38295 που δημοσιεύτηκε στις 26/9/2007 στο ΦΕΚ 630 και στο άρθρο 12, όπως τροποποιήθηκε και στο παράρτημα 3 του ιδίου. Η γραπτή δήλωση του δημάρχου αποτελεί κατάφορη παραποίηση της αλήθειας, δεδομένου ότι το ΠΑΚΟΕ είναι πιστοποιημένος φορέας. Ο δήμαρχος με το «περίσσειο» θράσος προέβη σε αυτήν την κίνηση, για να απαξιώσει «δήθεν» το ΠΑΚΟΕ στους κατοίκους του δήμου Δελφών.
Εμείς λοιπόν απαντάμε ότι:

Το ΠΑΚΟΕ λειτουργεί 36 χρόνια χωρίς να εξαρτάται ούτε από ψηφοφόρους ούτε από εξουσιαστές, όπως εσύ δήμαρχε, που θέλεις να κουκουλώσεις το πρόβλημα και να μην το αναδείξεις.
Δήμαρχε μήπως ξέχασες τα πρόστιμα που σου έχει επιβάλλει η Περιφέρεια και τις καταγγελίες για το πόσιμο νερό της Άμφισσας, λίγους μήνες πριν;

Δήμαρχε μήπως ξέχασες τι διεμήνυσες μέσω του εκπροσώπου σου στην Ιτέα Ted Worth, ότι είσαι πρόθυμος να συνεργαστείς με το ΠΑΚΟΕ; Η απάντηση μας ήταν ναι, αλλά ανοιχτά με διαφανείς διαδικασίες.

Όσον αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ που επικαλείσαι, μόλις χθες πήραμε την απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στον δημοτικό σύμβουλο Δελφών Γεώργιο Δρακάκη, σε σειρά ερωτημάτων που είχε θέσει στην Περιφέρεια. Η απάντηση ήταν χωρίς ουσία, γιατί δεν απαντήθηκε κανένα ερώτημα. Μάλιστα έλειπε ο πίνακας των αποτελεσμάτων και δεν απαντήθηκε το ερώτημα ότι ο άνθρωπος που χρησιμοποιείς στην ύδρευση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο.

Δήμαρχε ψεύδεσαι. Κάτι που δυστυχώς σου γυρίζει μπούμερανγκ. Για τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά που επικαλείσαι η απάντηση στο ΠΑΚΟΕ για την καταγγελία που είχε καταθέσει, είναι κατηγορηματική. Συγκεκριμένα, αναφέρει υπηρεσίες που καταβάλλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την πρόσβαση και ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος των Δελφών και της ευρύτερης περιοχής(ΥΠΠΟΑ/Γρυπ/85140/2467/1.4.2016). Δήμαρχε πρέπει πρώτα να απαντήσεις στους δημότες σου και στα καυτά ερωτήματα που σου έχουν βάλει. Τέλος Δήμαρχε σε ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να μηνύσεις και εσύ το ΠΑΚΟΕ, όπως έπραξε αυτό σε σένα.

Δήμαρχε σε ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ σε μια δημόσια συζήτηση, σε όποια μεγάλη πλατεία του δήμου σου εσύ θελήσεις και σου υποδεικνύουμε να μην παραλείψεις να φέρεις μαζί και τον δάσκαλο σου Φουσέκη.

Το δεύτερο σκέλος της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ του ΠΑΚΟΕ αναφέρεται στην μήνυση και αγωγή που θα υποβληθεί σε βάρος της ιδιοκτησίας της εφημερίδας « Η ώρα της Φωκίδας», γιατί ψευδέστατα ανέφερε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών γεγονότα και θέσεις του ΠΑΚΟΕ που ουδέποτε ειπώθηκαν στην ημερίδα της Ιτέας στις 29/2/2016. Υπάρχουν μαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα για το σκοπό αυτό.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στην διάθεση σας.

Από την Γραμματεία του ΠΑΚΟΕ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης