Συνήθως μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη «πιάνει»… αράχνες. Ενίοτε όμως οι στρατιωτικές αποθήκες και τα καταφύγια στο Ισραήλ έχουν αποκτήσει εδώ και αρκετούς μήνες ορισμένους απροσδόκητους κατοίκους.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται κατά μήκος της περιοχής που χωρίζει τη θάλασσα της Γαλιλαίας από τη Δυτική Όχθη έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για τουλάχιστον 12 είδη… νυχτερίδας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο θηλαστικό απειλείται με εξαφάνιση στη συγκεκριμένη ασιατική χώρα και όπως αναφέρει εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας για την Προστασία της Άγριας Ζωής, αυτή η αναπάντεχη εμφάνισή τους μέσα στις αποθήκες έχει βοηθήσει τα μέγιστα για τη διάσωσή τους.

«Αυτές οι ανθρώπινες κατασκευές χρησιμοποιούνται πλέον από τις νυχτερίδες. Πρόκειται για μια αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και νυχτερίδας στην ευρύτερη περιοχή καθώς οι μεν τρώνε τα διάφορα έντομα που καταστρέφουν τις καλλιέργειες και οι δε απλώς δεν τις ενοχλούν», τονίζει περιχαρής ο Aviam Atar.

Σε μια προσπάθεια η διαμονή τους μέσα εκεί να γίνει ακόμα πιο εύκολη, διάφοροι εθελοντές προχώρησαν στην απομάκρυνση οποιουδήποτε εμποδίου ενδεχομένως να βλάψει αυτούς τους αναπάντεχους επισκέπτες (δίκτυ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης