Συνολικά 16 φάλαινες σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής σε ακτή που βρίσκεται ανάμεσα στα παραθαλάσσια χωριά Ανστρούθερ και Πίτενγοϊμ της Ανατολικής Σκωτίας. Όπως μετέδωσε το BBC, κτηνίατροι από το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Ζωής, με τη συνδρομή Βρετανών δυτών, κατάφεραν να σώσουν 10 από τις 26 που βγήκαν στη στεριά, τις οποίες και οδήγησαν πίσω στα βαθιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω τους έχουν τοποθετηθεί ειδικοί μηχανισμοί παρακολούθησης, προκειμένου να διαπιστωθεί έγκαιρα αν θα κατευθυνθούν εκ νέου προς την ξηρά μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Το μήκος της κάθε φάλαινας ήταν περίπου έξι μέτρα και άμεσα στο σημείο έσπευσαν μέλη της τοπικής Ακτοφυλακής, για να απομακρύνουν τους λουόμενους από τα θηλαστικά και να διευκολύνουν το έργο των ομάδων διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι εντόπισαν άλλες 24 φάλαινες να βρίσκονται πολύ κοντά στα ρηχά παραλίας, περίπου 5 χλμ. από το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον 15 μέλη του συγκεκριμένου είδους φάλαινας ξεψύχησαν το Σάββατο στις ακτές της Φλόριντα των ΗΠΑ, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους.

Παρακολουθήστε το video

Διαβάστε επίσης: Νεκρές 15 φάλαινες στις ακτές της Φλόριντα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012, 11:31

Απομάκρυναν νεκρό φυσητήρα στη Βρετανία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 04:56

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης