Ελέφαντας με έφεση στην… κορεατική γλώσσα!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 03:30
Ελέφαντας με έφεση στην… κορεατική γλώσσα!
Άφωνους έχει αφήσει τους επιστήμονες ένας ασιατικός ελέφαντας ο οποίος έχει την ικανότητα να μιλάει… Κορεατικά.

«Γεια», «όχι», «κάτσε κάτω», «ξάπλωσε κάτω» και «καλά» είναι οι πέντε λέξεις που μπορεί να μιμηθεί, τοποθετώντας την άκρη της προβοσκίδας μέσα στο στόμα του. Ο «Koshik» έχει καταπλήξει τους πάντες με τις ικανότητές του, εντάσσοντας το είδος του στη σχετική λίστα των ζώων που μπορούν να μιμηθούν την ανθρώπινη φωνή.

Η σχετική έρευνα έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology» και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών γλωσσολόγων. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι η Angela Stoeger από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, η οποία ταξίδεψε μέχρι τον Ζωολογικό Κήπο του «Everland» στη Ν. Κορέα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά αν όλα αυτά που μέχρι εκείνη τη στιγμή έβλεπε σε video στο YouTube ήταν αλήθεια. Αφού λοιπόν ηχογράφησε τους ήχους που έβγαζε ο «Koshik», διαπίστωσε με έκπληξή της ότι επρόκειτο για λέξεις στα Κορεατικά.

Οι λέξεις που μιμείται ο «Koshik»:

  • «Annyeong» = Γεια
  • «Anja» = Κάτσε Κάτω
  • «Aniya» = Όχι
  • «Nuwo» = Ξάπλωσε κάτω
  • «Choah» = Καλό

«Η ανθρώπινη φωνή έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά: Το ένα είναι το εύρος (πόσο χαμηλή ή υψηλή είναι η συχνότητα του ήχου που παράγεται) και το άλλο το ηχόχρωμα. Ο “Koshik” φαίνεται ότι έχει και τα δύο», ανέφερε σε δηλώσεις της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC η επικεφαλής της έρευνας.

Δείτε το video…


Διαβάστε επίσης:
Η φάλαινα που μιμείται την ανθρώπινη ομιλία!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012, 16:12
Καλλιτεχνική φλέβα η Καρίσμα!, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 06:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 04:18