Μακριά από τα βλέμματα των εκατοντάδων επισκεπτών θα μείνουν για λίγες ημέρες ο Γιάνγκ Γκουάνγκ και η Τιάν Τιάν, τα δυο γιγαντιαία Panda στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου, καθώς υποφέρουν από κολικούς, αλλά η διεύθυνση του ζωλογικού κήπου ελπίζει ότι αύριο το ένα από αυτά θα είναι και πάλι το κέντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου.

Τα πάντα, τα πρώτα που φιλοξενούνται στη Βρετανία τα τελευταία 17 χρόνια, δάνεισε ύστερα από διαπραγματεύσεις πέντε ετών η Κίνα στη Σκωτία, όπου βρίσκονται από τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, στα μέσα Ιανουαρίου, ο Γιανγκ Γκουάνγκ (φως του ήλιου), το αρσενικό, άρχισε να υποφέρει από κολικούς και χρειάσθηκε να τον φροντίσει κτηνίατρος μακριά από τα βλέμματα του κοινού. Χθες, ήταν η σειρά της Τιάν Τιάν (πολυαγαπημένη) να αρρωστήσει. Ο κτηνίατρος που τα φροντίζει πιστεύει ότι υποφέρει κι αυτή από κολικούς, αλλά ότι οι πόνοι της είναι μικρότεροι.

Τα δυο πάντα θα παραμείνουν στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου για δέκα χρόνια, διάστημα στη διάρκεια του οποίου οι υπεύθυνοι του κήπου ελπίζουν ότι θα μπορέσουν τα ζώα αυτά να αναπαραχθούν.

Η άφιξή τους διπλασίασε τον αριθμό των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου του Εδιμβούργου, ενός και των 13 στον κόσμο που φιλοξενούν Panda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ζωολογικός κήπος του Εδιμβούργου θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 750.000 ευρώ το χρόνο στο Πεκίνο και να ξοδεύει 80.000 ευρώ για την τροφή τους.

Διαβάστε επίσης:
Ξεκίνησαν το ταξίδι για το νέο τους σπίτι, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, 00:42

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης