Αχαΐα: Στην τελική φάση η επιχείρηση... δάκος!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 07:40
Αχαΐα: Στην τελική φάση η επιχείρηση... δάκος!
Αρχίζει σήμερα, Τρίτη 7 Οκτωβρίου, ο τελευταίος γενικός ψεκασμός δακοκτονίας 2014 σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιάλειας.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα κτήματά τους και αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται εκεί κατά τη διάρκεια του ψεκασμού, επισημαίνοντας στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια κ.λπ.), όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια του ραντίσματος. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία η διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 2613 613735 και 2610 427891.

Πηγή: patrastimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 07:41