"Απαισιόδοξη" η Γκρέτα Τούνμπεργκ για τις συνομιλίες για το κλίμα στο Μιλάνο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 12:43
"Απαισιόδοξη" η Γκρέτα Τούνμπεργκ για τις συνομιλίες για το κλίμα στο Μιλάνο

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν εμφανίστηκε και πολύ αισιόδοξη για τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα για το κλίμα στην Ιταλία σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή της σήμερα στο Μιλάνο.

Χιλιάδες νέοι, μεταξύ των οποίων και η Τούνμπεργκ, θα μετάσχουν στη σύνοδο Youth4Climate που γίνεται αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, όπου περίπου 400 από 190 χώρες από αυτούς προγραμματίζεται να συναντηθούν με αξιωματούχους για τη χάραξη πολιτικής, είτε εξ αποστάσεως είτε διά ζώσης, για να καταλήξουν σε προτάσεις για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Οι προτάσεις τους θα εξεταστούν από τους υπουργούς που είναι αρμόδιοι για το κλίμα και τα ενεργειακά ζητήματα, οι οποίοι θα μετάσχουν σε προπαρασκευαστική σύνοδο που θα γίνει αργότερα αυτή την εβδομάδα στο ίδιο κέντρο διασκέψεων στο Μιλάνο ενόψει της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ COP26 που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη, στη Σκωτία.

Οι καλύτερες από τις προτάσεις των νέων θα μεταβιβαστούν για να εξεταστούν κατά την COP26.

Ερωτηθείσα αν περιμένει πολλά από τις συνομιλίες αυτές, η Τούνμπεργκ απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, όχι πολλά (...). Περιμένουμε ότι θα είναι όπως κάθε άλλη συνάντηση, πολλά λόγια».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 12:50