Το γραφικό λιμάνι των Ψακουδίων (περιοχή Γερακινής) υποδέχεται την «6η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας».

Πρόκειται για μια πολύχρωμη γιορτή με πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, σεμινάρια, συναυλίες κλπ.), με καθημερινή λειτουργία για το τετραήμερο 7μμ-11μμ., την καλύτερη ώρα της μέρας, τότε που η δροσιά και τα γλυκά χρώματα του Ήλιου, προσφέρονται για παραθαλάσσιο περίπατο, συζητήσεις και ψυχαγωγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συναντήσεις αυτές δεκάδες καλλιεργητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα βρισκόμαστε για να εκθέσουμε και να διαθέσουμε τα προϊόντα μας, να ακούσουμε μουσική, να διασκεδάσουμε και να χαρούμε, να μάθουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας διάφορα χειροτεχνήματα, όπως φυσικά σαπούνια, κηραλοιφές με θεραπευτικά βότανα, κοσμήματα κ.ά. Βρισκόμαστε, όμως, και για να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας γύρω από τον οικολογικό τρόπο καλλιέργειας και ζωής, ως μια εναλλακτική πρόταση που απαντάει, θέλουμε να πιστεύουμε, στα περισσότερα αδιέξοδα του σημερινού τρόπου ζωής, που οδήγησε σε αυτή την παρατεινόμενη κρίση σε όλα τα επίπεδα (ηθική, κοινωνική, οικονομική, οικολογική).

Καλώς να ορίσετε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Πέμπτη 7.8
Ξεκίνημα έκθεσης με κεράσματα από τους συμμετέχοντες. Τοπικά εδέσματα. Μουσική.

Παρασκευή 8.8
19.30-20.30 Εργαστήριο ντεκουπάζ με την Κατερίνα Κατσαούνη.
20.30-21.30 Χορωδία Ορμύλιας.
23.00-24.00 Γλέντι με «Τα μύδια της αμμουδιάς», Annie Guerineau, μουσική.

Σάββατο 9.8
20.00-21.30 Αναβίωση παραδοσιακού τραχανά.
21.30-23.00 Έντεχνη μουσική: Αντώνης Κωνσταντινίδης (κιθάρα, ακορντεόν, τραγούδι), Μαρινέλα Χέρτζουκ (βιολί) και Ιρένα Κοσάνοβιτς (τραγούδι).

Κυριακή 10.8
20.00-21.00 Εργαστήρι αργαλειού με τον Στράτο Μυλωνά.
Μουσική. Κλείσιμο της γιορτής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Mino Art, με θέμα τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής -και όχι μόνο- κατά των μεταλλείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης