Χαμός έχει γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με video που δείχνει τις αντιδράσεις στη Ρωσία από τη νέα πτώση που σημειώνει το ρούβλι σε σχέση με το δολάριο.

Δείτε το video που δημοσιεύει το RT

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα «βουτιά» για το ρωσικό νόμισμα

Το ρούβλι συνεχίζει την καθοδική του πορεία απέναντι σε δολάριο και ευρώ για δεύτερη κατά σειράν ημέρα. Έτσι, η τιμή για το ρωσικό νόμισμα έπεσε σήμερα κάτω από τα 85 ρούβλια/ δολάριο, δημιουργώντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Ήδη, από την Τετάρτη, η τιμή του είχε σημειώσει ιστορικό χαμηλό, φέρνοντας στη μνήμη εικόνες από τη «Μαύρη Τρίτη» της 16ης Δεκεμβρίου 2014, όταν η ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 80 ρούβλια και σε 100 για το ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης κατέγραψε, επίσης, κέρδη. Η τιμή του κυμάνθηκε γύρω στα 92 ρούβλια/ ευρώ, χωρίς όμως να φθάσει στα επίπεδα της «Μαύρης Τρίτης»
.
Η κατρακύλα για το ρωσικό νόμισμα αποδίδεται στη συνεχιζόμενη μείωση της τιμής του πετρελαίου, όπου η τιμή του Μπρεντ διαπραγματευόταν στα 27.62 δολάρια στις 10.00 το πρωί, ενώ η τιμή για το Μπρεντ του δυτικού Τέξας ήταν 28.07 δολάρια/ βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η επικεφαλής της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina δήλωσε πως παρά την πτώση της τιμής του ρωσικού νομίσματος δεν απειλείται η οικονομική σταθερότητα της Ρωσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης