Ένας 70χρονος Αυστριακός, λάτρης της περιπέτειας αποφάσισε να κάνει το κλασικό μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» πραγματικότητα και κατάφερε να πέταξει με αερόστατο μέσα σε μια σπηλιά βάθους 200 μέτρων, στη νότια Κροατία. Ο έμπειρος Ιβάν Τριφόνοφ πραγματοποίησε μια ανάποδη πτήση, αφού πρώτα κατέβηκε στο κατώτερο σημείο του σπηλαίου και στη συνέχεια ανέβηκε, για να βγει από αυτό, στο όρος Βέλεμπιτ της Κροατίας.

«Κάναμε κάτι πολύ δύσκολο. Πρέπει να έχει κανείς το τέλειο μπαλόνι, τις ιδανικές καιρικές συνθήκες και την τέλεια υποστήριξη. Ήταν πολύ δύσκολο και δε νομίζω πως κάποιος άλλος θα επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα», δήλωσε ο δραστήριος ηλικιωμένος, λίγο μετά την παράξενη πτήση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμπνευση για την περιπέτεια του 70χρονου αποτέλεσε το κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης».

Ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, στο ίδιο σημείο, ο επίσης Αυστριακός Φέλιξ Μπομγκάρτνερ έκανε άλμα με αλεξίπτωτο, «βουτώντας» μέσα στη βαθιά σπηλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης