Η πόλη Lopburi της Ταϊλάνδης αποτελούσε πόλο έλξης για τους τουρίστες λόγω των μαϊμούδων που κυκλοφορούν ελεύθερες εκεί, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τις χαϊδέψουν, να τις ταΐσουν και να τις βγάλουν φωτογραφίες. Παρ’ όλα αυτά, η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στην πόλη, αφού οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να δώσουν στις μαϊμούδες από το δικό τους φαγητό, προκειμένου να μην πεθάνουν. 

Η μεγάλη αλλαγή στη διατροφή τους με τρόφιμα που διαθέτουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης έχει και αρνητικά αποτελέσματα. Οι μαϊμούδες είναι χορτάτες, αλλά ταυτόχρονα είναι γεμάτες ενέργεια και έχουν διάθεση για αναπαραγωγή, κάτι που έχει εγκλωβίσει τους κατοίκους στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Όσο περισσότερο τρώνε, τόσο περισσότερη ενέργεια έχουν. Έτσι, αναπαράγονται περισσότερο» είπε ο Pramot Ketampai, που διαχειρίζεται τους χώρους γύρω από τον ναό Prang Sam Yod. 

«Ζούμε λες και είμαστε σε κλουβί. Εμείς είμαστε μέσα και οι μαϊμούδες έξω. Τα περιττώματά τους είναι παντού και η μυρωδιά είναι αφόρητη, ειδικά όταν βρέχει» δήλωσε η  Kuljira Taechawattanawanna. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αρμόδιοι έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν τα ζώα, τα αναισθητοποιούν και τα βάζουν να ζήσουν σε κλουβί με κανονική διατροφή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης