Ένα τανκ… από αβγοθήκες!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, 18:53
Ένα τανκ… από αβγοθήκες!
Το Challenger 2 είναι ένα βρετανικό τανκ τα σχέδια του οποίου χρησιμοποίησε ο γλύπτης Stuart Murdoch προκειμένου να κατασκευάσει μια ρεπλίκα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά θήκες αβγών και μάλιστα μαζί με το περιεχόμενό τους, δηλαδή από 6 αβγά έκαστη!

5.000 και πλέον χάρτινες θήκες, 26 λίτρα κόλλα, πάνω από 10.000 καρφιά, 15 λίτρα μπογιά, 80 τετραγωνικά μέτρα χάλυβα και 5.013 συνδετήρες χρησιμοποιήθηκαν από τον καλλιτέχνη για να κατασκευάσει το ομοίωμα του τανκ, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Βέβαια όλα αυτά έγιναν για φιλανθρωπικός σκοπό, πιο συγκεκριμένα, 15 πένες από την πώληση κάθε πακέτου αβγών πηγαίνει απευθείας στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα για τους στρατιώτες που επιστρέφουν από συγκρούσεις και τις οικογένειές τους με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυσή τους.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση έλαβε την ονομασία «Eggs for Soldiers» (σ.σ. «Αβγά για τους Στρατιώτες»), ενώ αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου από το Clapham Common του Λονδίνου, όπου θα εκτίθεται το… αβγο-τάνκ!

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, 18:53