Ένα κουτάβι με πρασινωπή γούνα γεννήθηκε στη Σαρδηνία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 14:01
Ένα κουτάβι με πρασινωπή γούνα γεννήθηκε στη Σαρδηνία

Ο Ιταλός αγρότης Κρίστιαν Μαλότσι δεν πίστευε στα μάτια του όταν ένα από τα οκτώ σκυλιά του, η Σπελάκια, γέννησε ένα κουτάβι με πρασινωπή γούνα.

Το μικροσκοπικό κουτάβι, το οποίο βαφτίστηκε αμέσως Pistachio (Φιστίκης), ήταν ένα από τα πέντε κουτάβια που γέννησε η Σπελάκια στις 9 Οκτωβρίου, όλα με λευκή γούνα, ίδιο χρώμα με αυτό της ημίαιμης μητέρας τους. Όλα εκτός από τον Φιστίκη.

Ο Μαλότσι έχει ένα αγρόκτημα στη Σαρδηνία μαζί με τον κουνιάδο του, τον Τζανάντζελο Λίπερι.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν σκύλο να γεννιέται με πρασινωπή γούνα. Αυτό θεωρείται ότι συμβαίνει όταν ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, με μια πράσινη χρωστική ουσία, τη χολοπρασίνη. Πρόκειται για την ουσία που δημιουργεί το πράσινο χρώμα και στους μώλωπες.

Ωστόσο το ιδιαίτερο χρώμα του Φιστίκη δεν θα διαρκέσει για πάντα, αφού ξεθωριάζει μέρα με την ημέρα και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται όσο μεγαλώνει.

Παρόλο που τα αδέλφια του και οι αδελφές του θα δοθούν σε νέα σπίτια, ο Μαλόκι θα κρατήσει τον Φιστίκη στο αγρόκτημά του και θα τον εκπαιδεύσει για να επιβλέπει τα πρόβατα μαζί με τη μητέρα του, τη Σπελάκια.

Όπως λέει ο Μαλότσι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, το πράσινο χρώμα είναι το σύμβολο της ελπίδας και της τύχης, επομένως ίσως ήταν γραφτό ο Φιστίκης να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 14:01