Ποιος θα το περίμενε ότι θα ξέσπαγε κόντρα μεταξύ Αράβων και Τουρκίας για τα πεπραγμένα των παππούδων του Ερντογάν. Κι όμως. Ο βήχας, ο έρωτας, τα χρήματα και το ιστορικό γινάτι δεν κρύβονται. ΄Ετσι ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανάρτησε ένα tweet με το οποίο διερωτάται τί έκαναν οι πρόγονοι του Ερντογάν στην Αραβία, τότε που ο πράκτορας των Εγγλέζων Λώρενς ξεσήκωνε τους βεδουίνους εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ανάρτησε και μια φωτογραφία πολύ παλιά ο Άραβας πολιτικός, που δείχνει τον τελευταίο διοικητή της ιερής πόλης Μεντίνα, τον Φαχρετίν Πασά, ο οποίος κράταγε το κάστρο αποκρούοντας τις επιθέσεις των Αράβων και των Άγγλων. Κατηγορείται λοιπόν ο Οθωμανός αξιωματούχος ότι έκλεβε κειμήλια των Αράβων, τα φόρτωνε σε τρένο και τα έστελνε στην Κωνσταντινούπολη. Διερωτάται πονηρά ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ: Μήπως τελικά τον βοηθούσαν οι Άγγλοι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ήθελε και πολύ και η ανάρτηση στο Twitter προκάλεσε σάλο στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Όλα τα χε η Μαριορί, ο φερετζές της έλειπε, όπως λέει και η λαϊκή ρήση. Άγκυρα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βάλαν πλώρη για διπλωματικό επεισόδιο όπου εμπλέκουν και τους Εγγλέζους διά του πράκτορα Λώρενς. Αυτός ο κόσμος του Ισλάμ, ο αγγελικά πλασμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης