Ο στρατηγός Φλώρος, αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, βρέθηκε ως γνωστόν στις ΗΠΑ. Αιχμή του δόρατος της επισκέψεως τα μαχητικά F-35. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζουν την αγορά μιας Μοίρας (20 αεροσκάφη) και άλλης μιας ως option (άλλα 20 αεροπλάνα). Μεγάλη δουλειά, πολλά τα λεφτά, πανευτυχείς οι Αμερικανοί.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τη στιγμή που ο στρατηγός ανάρτησε ένα tweet με εξαιρετικά αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. «Συνάντηση με την Ass Secretary», όπου Ass = Assistant, δηλαδή «βοηθός» ή και «αναπληρωτής». Μόνον που αγγλιστί το «ass» παραπέμπει σε κάτι το εντελώς διαφορετικό, και όταν αυτή η λεπτομέρεια αφορά γυναίκα, και μάλιστα σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Για να θυμίσουμε, το «ass» παραπέμπει στα οπίσθια, προφανώς όχι ειδικώς της βοηθού υπουργού (δηλαδή υφυπουργού), αλλά γενικώς σε όλα τα… οπίσθια συλλήβδην.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεκτική απρέπεια. Ο στρατηγός, όσο σκληρή εκπαίδευση και να έχει υποστεί, όσο μάτσο και αν αισθάνεται,   όφειλε να είναι ενημερωμένος πως οι gentlemen δεν χρησιμοποιούν ποτέ αυτόν τον όρο δημοσίως όταν απευθύνονται ή παραπέμπουν σε μια κυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης