ΠΚ

Παρασκευή 14 Μαΐου, ημέρα άρσης του lockdown και ημέρα επαναλειτουργίας των μουσείων. Ο υπουργός Τουρισμού σε τόνους θριαμβευτικούς από το Σούνιο ανακοίνωνε πως η χώρα προχωρά με σχέδιο και στοχοπροσήλωση στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Αυτά τα έλεγε στο Σούνιο, διότι στο Λονδίνο και το BBC δεν κατάφερε να αρθρώσει ούτε μία λέξη μπροστά στον Βρετανό δημοσιογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ε, λοιπόν, Παρασκευή πρωί, μία ξεναγός, έμπειρη και σκληρή επαγγελματίας, τηλεφωνεί στην Εθνική Πινακοθήκη, η νέα περίοδος της οποίας εγκαινιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων από τη Μαρέβα και τον σύζυγό της, την κα. Μενδώνη και την κα. Πλάκα, προκειμένου να ξεναγηθούν οι υψηλοί καλεσμένοι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ξεναγός ρωτά την υπεύθυνη στην Εθνική Πινακοθήκη εάν θα μπορέσει να ξεναγήσει έναν πολύ μικρό αριθμό Αμερικανών τουριστών και ζητάει να ξέρει πώς και ποια πρωτόκολλα εφαρμόζονται. «Δεν μπορείτε να τους ξεναγήσετε» ακούγεται να απαντά η υπεύθυνη. «Να μου το στείλετε γραπτώς» ανταπαντά η έμπειρη ξεναγός. «Ξαναπάρτε τηλέφωνο» επανέρχεται μάλλον θορυβημένη η υπεύθυνη.

Η κα. Μενδώνη είναι σαΐνι στο να στήνει εγκαίνια και να απαντά στους επικριτές της. Στο να οργανώνει όμως το άνοιγμα των μουσείων, που είναι και το ζητούμενο διότι Τουρισμός στην Ελλάδα χωρίς μουσεία και πολιτισμό είναι κάτι το αδιανόητο, μάλλον δεν τα καταφέρνει. Οι Αμερικανοί τουρίστες ακόμη περιμένουν βέβαια. Κάτι θα βρουν να κάνουν για να περάσουν την ώρα τους. Παραμένει αναπάντητο ωστόσο το ερώτημα που αφορά το πώς η κα. Μενδώνη αντιλαμβάνεται ακριβώς την έννοια της ατομικής (υπουργικής) ευθύνης… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης