ΠΚ

Η διερευνητική μελέτη η οποία υπεβλήθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφορά την νομική και επιχειρηματική διαχείριση της διαδικτυακής αγοράς των Influencers, είναι ξεκάθαρη. Πέρα από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει αναφέροντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον πολίτη- καταναλωτή, η μελέτη επισημαίνει πώς οι εθνικές κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ένωσης οφείλουν να δραστηριοποιηθούν άμεσα ως προς την θέσπιση κανόνων, μέτρων και την εφαρμογή ειδικών διατάξεων λειτουργίας των ιστοσελίδων των influencers.  Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στην διασφάλιση των πολιτών αλλά και την περιχαράκωση της διαύγειας ως προς την λειτουργία των εξειδικευμένων αυτών ιστοσελίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα λοιπόν από τις γενικόλογες αρχές οι εθνικές κυβερνήσεις καλούνται να επεξεργαστούν άμεσα ειδικά μέτρα υλοποιώντας έτσι  τις κατευθυντήριες γραμμές που χαράσσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την κοινοποίηση αυτής της μελέτης. Η διαδικτυακή αγορά των ιστοσελίδων των ελλήνων  influencers  είναι χαώδης και παραδομένη στην άναρχη κερδοσκοπική μανία αλλά και την αισθητική αθλιότητα των δήθεν ταγών της κοινής γνώμης των ελλήνων (και ελληνίδων) μικροαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση παρά τις παραινέσεις και τις οδηγίες των ευρωπαϊκών οργάνων κωφεύει. Έχει τους λόγους της η κυβέρνηση να παριστάνει την βαρήκοη. Έχει προφανώς αποφασίσει να σηκώσει ένα προστατευτικό τείχος γύρω από αυτό το ιδιόμορφο και παραμορφωτικό  συνονθύλευμα των εγχώριων influencers και των τηλεοπτικών κύκλων που επιβιώνουν ανακυκλώνοντας τα απόβλητα υποπροϊόντα τα οποία αναρτώνται σε αυτές τις ιστοσελίδες. Η ανακύκλωση  υλοποιείται επ’ ωφελεία τόσο των τηλεοπτικών εκπομπών που καταναλώνουν αυτού του είδους την θεματογραφία όσο και των influencers οι οποίοι αναπαράγουν τις ψευδεπίγραφες υπηρεσίες τους μέσω των τηλεοπτικών πάνελ.

Όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση η οποία προτιμά ως φαίνεται να παρακολουθεί τις ανεξέλεγκτες  εμπορικές και υποκοσμικές δραστηριότητες των Eλλήνων influencers παρά να θεσπίσει μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την συνειδητή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και ψευδεπίγραφων μοντέλων αναφοράς καθώς και διαστρεβλωμένων προτύπων  από αυτήν την εγχώρια κουστωδία η οποία κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ περιθωρίου, υποκόσμου, παραοικονομίας και λαθρόβιας ψυχαγωγίας.

Δεν θα μας αιφνιδίαζε αν κάποια στιγμή αποκαλυπτόταν πως όλο αυτό τα λαθρόβιο διαδικτυακό και παρατηλεοπτικό περιβάλλον είναι (και αυτό) σαρξ εκ της σαρκός του ιδεολογικού δικτύου της κυβερνώσας παράταξης. Πελατάκια δηλαδή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης