Π.Κ.

Ούτε να το είχαν οργανώσει. Το γνωστό στέκι στο Παγκράτι ήταν το βράδυ της Πέμπτης γεμάτο. Στη μία πλευρά του μαγαζιού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τα της Ράνιας Σβίγγου υποδέχονταν περίπου 60 δημοσιογράφους για να πιουν μια μπύρα για το καλό του χρόνου. Μιλάμε τώρα για μεγάλη κατανάλωση μπύρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως λίγα μέτρα μακρύτερα είχε στηθεί ένα άλλο τραπέζι στη κεφαλή του οποίου τιμής ένεκεν κάθισε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ο οποίος γιόρταζε με καθυστέρηση την ονομαστική του εορτή. Καλεσμένοι του ο γνωστός αρθρογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ο εκδότης της Athens Voice Φώτης Γεωργελές, ο Ανδρέας Πετρουλάκης και ομοτράπεζοι η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Θόδωρος Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ, ο Γρηγόρης Ψαριανός και άλλοι πολλοί. Σε αυτό το δεύτερο τραπέζι το μενού ήταν η συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτός Ψαριανού (ο οποίος σύμφωνα με σχόλιο παρόντα δημοσιογράφου ήταν στον κόσμο του), όλοι οι υπόλοιποι τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας με μία επιφύλαξη. Το πώς δηλαδή θα διαχειριστεί την επικύρωση με μία εγγυημένη πλειοψηφία ο Αλέξης Τσίπρας. Το πώς δηλαδή θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να εκμεταλλευτεί την αβάντα από άλλους πολιτικούς χώρους προκειμένου να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Όμως καταγράφηκαν και «υπόγειες διαδρομές» όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Ράνια Σβίγγου, χέρι-χέρι, κάλεσαν ορισμένα πρόσωπα από το αντικρινό τραπέζι (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), να… «επιστρέψουν στο σπίτι τους» δηλαδή να επιστρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε και το ξαναλέμε.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν στον κόσμο του. Οι περισσότεροι ομοτράπεζοι στο διπλανό τραπέζι ήταν δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Quiz: Ποιους πλησίασαν οι Τζανακόπουλος και Σβίγγου με την πρόσκληση να επανέλθουν κανονικά στο σπίτι τους;!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης