Πολιτικό πολιτισμό διδάσκει με την απάντησή της στον «Μπάμπη» η Liberation

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 13:33
Πολιτικό πολιτισμό διδάσκει με την απάντησή της στον «Μπάμπη» η Liberation

Με το βαμβάκι «σφάζει» τον Μπάμπη Παπαδημητρίου η ανταποκρίτρια στην Αθήνα της εφημερίδας «Liberation» και συντάκτρια του άρθρου που «πλήγωσε» τον πρώην δημοσιογράφο και νυν βουλευτή.

Η Μαρία Μαλαγαρδή απαντά στον πρώην συνάδελφό της και τον «επαναφέρει στην τάξη» με γαλατική ευγένεια και γαλλική οξυδέρκεια.

Εξηγεί, λοιπόν, τα αυτονόητα η Μαρία Μαλαγαρδή, ότι ο «ο κ. Παπαδημητρίου έχει ζήσει στη Γαλλία και θα έπρεπε να ξέρει τους τίτλους που βάζει η εφημερίδα», ενώ σχολιάζοντας τα περί σπουδαιότητας της εφημερίδας, που επικαλέστηκε ο βουλευτής, αναφέρει: «Ποιος είναι σπουδαίος και ποιος όχι, θα το αφήσουμε. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν είναι γνωστός έξω από την Ελλάδα, σε αντίθεση με τη “Liberation”».

«Τα σχόλιά του είναι εκτός θέματος. Δεν έχω πατήσει ποτέ στο Μαξίμου και κάναμε πολλές κριτικές στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για το προσφυγικό. Είναι υστερία όλο αυτό και μάλιστα πολύ χαμηλού επιπέδου, που κάνει κακό στην εικόνα της Ελλάδας. Ο κ. Παπαδημητρίου είναι πλέον βουλευτής και δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι για τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και γενικά θα έπρεπε να προσέχει. Καλύτερα να κρατήσει μια ήρεμη στάση από εδώ και στο εξής που είναι και βουλευτής» προσθέτει. 

Για τη δημοσιογράφο της «Liberation», «αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει την εικόνα του κόμματός του χωρίς αλαζονεία, αυτό είναι μια λάθος κατεύθυνση. Είτε έκανε λάθος είτε πέταξε λάσπη, σίγουρα οι αναφορές Παπαδημητρίου είναι χαμηλού επιπέδου. Δεν πρέπει να πέφτει η συζήτηση σε τέτοιο επίπεδο, είναι κρίμα για την Ελλάδα».

«Είναι γελοίο όλο αυτό για τα χασίσια. Το άρθρο δεν είναι σίγουρο ότι ευχαρίστησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μιλάμε για τη μεσαία τάξη που την έπνιξαν οι φόροι κι ο Τσίπρας δεν κράτησε τις υποσχέσεις του.

»Ο δημοσιογράφος δεν είναι για να κάνει φίλους αλλά για να περιγράφει την κατάσταση. Επειδή ο κ. Παπαδημητρίου μιλάει καλά γαλλικά, θα διάβασε όλο το άρθρο και δεν θα του άρεσαν κάποια κομμάτια που αναφέρονταν στον ΣΚΑΪ. Ο λόγος του κ. Παπαδημητρίου ήταν χοντρός και υστερικός και δεν μας πληγώνει, όσο πληγώνει τον ίδιο.

»Η Liberation είναι μια εφημερίδα με μεγάλη ιστορία κι αν δεν την εκτιμά ο κ. Παπαδημητρίου, είναι δικαίωμά του. Είναι σαν να έλεγα εγώ ''σιγά ποιος νοιάζεται για την Καθημερινή'', που είναι μια ιστορική εφημερίδα.

»Αν ο κ. Μητσοτάκης πετύχει στη δουλειά του, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το γράψουμε» συμπληρώνει, ενώ απορρίπτει προτάσεις που δέχθηκε να κινηθεί νομικά εναντίον του, λέγοντας ότι «ίσως να μην έχει καταλάβει ότι δεν είναι πια δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ αλλά βουλευτής και πρέπει να προσέχει. Τι να πάω στη δικαιοσύνη, προς Θεού...».

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, παραζαλισμένος ακόμη από την εκλογή του στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, έδειξε ενδεχομένως τον πραγματικό εαυτό του. Ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις από δεξιά τον συνάδελφό του κ. Μπογδάνο ως προς την κατοχύρωση του ρόλου του καθοδηγητή του υπερσυντηρητικού κομματιού της κυβερνώσας παράταξης. Επέλεξε λανθασμένο στόχο. Όσοι ασχολήθηκαν στο παρελθόν με ξένους ανταποκριτές επικρίνοντας τη λειτουργία τους στο τέλος υπέστησαν ήτταν οικτράν.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 13:48