Λάμπρος Παναγιώτου

Το μελαχρινό, όμορφο κορίτσι μεταφέρθηκε με συμπτώματα δυσφορίας και αρρυθμίες στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Ο καρδιολόγος που την εξέτασε, βλέποντας πάνω στην 30χρονη κοπέλα και τον απινιδωτή, τη ρώτησε τι δουλειά κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι σερβιτόρα σ’ ένα καφέ…» απάντησε εκείνη.

Ο γιατρός με μισόλογα προσπάθησε να της πει πως αυτό που κάνει όχι μόνο είναι επικίνδυνο για την υγεία της, αλλά μπορεί να αποβεί και μοιραίο, και καλό θα ήταν να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το πτυχίο της ίσως βοηθούσε σε ένα καλύτερο αύριο.

Γιατροί και νοσηλευτές έμειναν άφωνοι ακούγοντας την 30χρονη να λέει πως δεν έχει άλλη επιλογή, αφού με τα λίγα χρήματα που κερδίζει συντηρεί τον εαυτό της και τη μητέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κι όσο κι αν έψαξα, άλλη δουλειά δεν βρήκα….» συνέχισε να εξιστορεί η 30χρονη, η οποία απέφευγε και τις εξετάσεις τον τελευταίο χρόνο λόγω έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης.

Η ιστορία της 30χρονης είναι ιστορία χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας που ζουν τον καθημερινό εφιάλτη της οικονομικής κρίσης. Παιδεία, Υγεία, Αθλητισμός, Κοινωνία, παντού μεταρρυθμίσεις. Ελβετικό ρολόι, σου λέω…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης