Σαφές αποστάσεις και από τους δυο «μονομάχους» που αφορά το θέμα της ποινικής δίωξης του Επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου πήρε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην 81η ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας  δήλωσε απαντώντας στην δημοσιογράφο των «Νέων» κ. Κεγαγιά.
«Το 2009 θα θυμάστε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 4,5%. Και η διαμάχη για τα στοιχεία του 2009 αφορά κυρίως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δικαιωθεί η μια άποψη πως έφταιγε ο Καραμανλής θα δικαιωθεί ο Παπανδρέου και αν αποδειχθεί ότι τα μαγείρεψαν για να μπούμε στα μνημόνια θα δικαιωθεί ο Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς αναλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015 και πήραμε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Είναι στοιχεία που έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα να ψάξει μια σκοτεινή υπόθεση για να δούμε τι έγινε τότε.

Εμένα μου δημιουργούνται ερωτηματικά, γιατί οι Επίτροποι παρεξηγήθηκαν, ζητούν διαβεβαίωση για την προοπτική του προγράμματος και αν αμφισβητούμε τα στοιχεία για το τρίτο πρόγραμμα και τους είπαμε στο Eurogroup πως δεν τα αμφισβητούμε.

Ο κατηγορούμενος κ. Γεωργίου έσπευσε να πει ότι αν η υπόθεση προχωρήσει η χώρα δεν θα πάρει αυτά που πρέπει για το χρέος. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, θα φτάσει την έρευνα σε βάθος αλλά δεν αφορά στη συζήτηση για το χρέος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ η συζήτηση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί με βάση αυτά τα στοιχεία!!

Δηλαδή ομολογεί πως κανένα όφελος δεν θα έχει από αυτή την διαδικασία η χώρα μας.
  
Απλώς θα δικαιωθεί ένας από τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς για τους χειρισμούς του.

Εάν αυτό δεν είναι «άδειασμα» των δυο πρώην Πρωθυπουργών τότε τι είναι ;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης