Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Ως γνωστόν οι βασιλικές οικογένειες μυούνται συνήθως, βάσει πρωτοκόλλου, στα μυστικά του κυνηγιού. Έτσι και ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας, ο οποίος απεβίωσε στα 99 του έτη προ ημερών. Η σχέση του με την Ελλάδα, δε, είναι γνωστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Φίλιππος κυνηγούσε ασκώντας την τέχνη της Ιερακοθηρίας, δηλαδή χρησιμοποιώντας αρπακτικά πουλιά -που θεωρείτο, άλλωστε, και ως η τέχνη των ευγενών… Το zougla.gr σας παρουσιάζει μια σπάνια φωτογραφία, από τον πρίγκιπα με ένα κυνηγετικό γεράκι στα χέρια, ενώ στο γάντι του φέρει το έμβλημα της ελληνικής σημαίας με τα αρχικά του γράμματα!

Όπως μας ενημερώνει ο Σταύρος Αθανασίου, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας, ο οποίος μας παραχώρησε τη σχετική φωτογραφία από το αρχείο του συλλόγου, το γάντι είναι το πιο σημαντικό μέρος του εξοπλισμού και ενίοτε οι γητευτές σε αυτά τοποθετούν εμβλήματα που νιώθουν ότι τους αντιπροσωπεύουν στο έπακρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέραμε, η σύνδεση του Φιλίππου με τη χώρα μας είναι γνωστή…

Σημειώνεται ότι στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, όπου διέμεναν οι βασιλικές οικογένειες και οι συγγενείς του Φιλίππου, την είσοδο κοσμεί το άγαλμα του… έφιππου γερακάρη!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης