Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει λίγους πολιτικούς φίλους. Το γνώριζε εξ αρχής. Η «συμμαχία» του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, δηλαδή με το αποκαλούμενο στη Νέα Δημοκρατία «Σαμαρικό μπλοκ», του επέτρεψε να διαμορφώσει κάποιους συσχετισμούς οι οποίοι στη συνέχεια του χάρισαν την νίκη. Συν τω χρόνω οι αυθεντικοί κεντρώοι ψηφοφόροι του αντιλήφθηκαν το «deal». Οι άλλοι, οι αυθεντικοί Καραμανλικοί, το είχαν αντιληφθεί εξαρχής. Δεν ήταν και δύσκολο δα.

Η ανάρτηση στο Διαδίκτυο του Νίκου Καραχάλιου, στο παρελθόν (το Καραμανλικό) σημαντικού στελέχους της ΝΔ, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επισημαίνει την σοβαρότητα, με την οποία χειρίστηκε τα ζητήματα ο Καραμανλικός Βαγγέλης Μεϊμαράκης και εκθέτει την επιπολαιότητα με την οποία κατά την γνώμη του διαχειρίζεται τα ζητήματα η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Αφορμή βεβαίως η Συμφωνία του Λουξεμβούργου και οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη και των εκπροσώπων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πραγματική αιτία ωστόσο βρίσκεται αλλού. Εκεί όπου σιγοβράζει η συγκροτημένη αντίδραση του «Καραμανλικού Μπλοκ». Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Καραχάλιου. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πηγή στοχασμού περί του τι ακριβώς συμβαίνει αυτήν την ώρα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

  • nikoskarahaliosbΕΛΛΑΔΑ2021 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ 
    Η Χωρα μας εισερχεται πλεον σε μια περιοδο “Νεας Κανονικοτητας” μετα απο την επιπονη 8ετια των 3 Μνημονιων. Αφου χαιρετισουμε την Εθνικη Προσπαθεια διαρκειας (κ οχι μονο της τελευταιας 3ετιας), αποτελεσμα κυριως αιματηρων θυσιων των Ελληνων πολιτων, οφειλουμε στους γονεις κ τα παιδια μας να συνεχισουμε τον αγωνα να φανει πως το Ελληνικο success story εχει κ βαθος κ διαρκεια κ ουσια. 
    Και βεβαια να θυμηθουμε ποιοι κ πως “βαλαμε πλατη” – με προσωπικο κ πολιτικο κοστος – (στο βαθμο που μας αναλογουσε). Το Σεπτεμβριο του ’15 η Παραταξη των μεγαλων Εθνικων Επιλογων, υπο την ηγεσια του Ευαγγελου Μειμαρακη,( κ παρα τις κ τοτε αντιρρησεις ενος μικρου ποσοστου ακραιων φωνων που εβαζαν κ βαζουν το εφημερο κομματικο οφελος πανω απο αυτο της Πατριδας), βοηθησε καθοριστικα να μην βγει η Ελλαδα απο την Ευρωζωνη.
    Συνετεινε σε μια – δυστυχως σπανια – στιγμη εθνικης ομοψυχιας.
    Γιατι τοτε -οπως κ τωρα -, διαχρονικα υπηρετουμε τις αρχες του Κωνσταντινου Καραμανλη.
    Για εμας προεχει η Πατριδα κ η ευημερια ΟΛΩΝ των πολιτων κ ειδικα των μη ευνοημενων.
    Ας αναρωτηθουμε με νηφαλιοτητα κ ψυχραιμια: ποια στρατηγικη ηταν σωστη ? Ποια ηταν εθνικα , κοινωνικα , παραταξιακα κ (μακροπροθεσμα μονο κομματικα) επωφελης ?
    Η Στρατηγικη των 3 Σ , της Εθνικης Συναινεσης, Συνεννοησης κ Συνθεσης, ή η κοντοφθαλμη λαικιστικη επιλογη της συγκρουσης, της πολωσης κ των ακροτητων?
    Εμεις ζητησαμε :
    1.ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ( κ θα το καναμε πραξη ακομη κ αν κερδίζαμε ακομη κ αυτοδυναμοι τις προωρες εκλογες)
    2.ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ( κ τωρα θα ειμαστε συμμετοχοι στα οφελη της υπευθυνοτητας)
    3.ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (για ενα συνεκτικο κ αποτελεσματικο προγραμμα αναπτυξης, που κατατεθηκε μολις πριν λιγες εβδομαδες)
    Βασιστηκαμε σε ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Κ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ,
    αλλα κ στη γνωση οτι το Προγραμμα θα εβγαινε, αφου οι Θεσμοι θα ηθελαν να διασφαλισουν την “επενδυση εμπιστοσυνης υψους +250δις ευρω”.
    Καποιοι απο τοτε δεν ειχαν ουτε την υπομονη, ουτε τη διορατικοτητα να διαβασουν το αυριο.
    Τοτε επιλεξαμε πειθω (ποιος θα ξεχασει τη 10ωρη συνεδριαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. 😉 με κοστος ( αν λαικιζαμε οπορτουνιστικα μπορει κ να κερδιζαμε τις εκλογες).Τωρα τι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης