Υψηλάντης για τον ΕΝΦΙΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, 14:20
Δ. Κ.
Υψηλάντης για τον ΕΝΦΙΑ
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλειος Υψηλάντης καθόταν ακριβώς απέναντι από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το πρώτο πράγμα που ρώτησε πριν καλά-καλά προλάβει ο Αντώνης Σαμαράς να πιει μια γουλιά καφέ ήταν τι θα γίνει με το νέο ΕΝΦΙΑ.

«Πρόεδρε, με τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό. Τι σας είπε το Υπουργείο Οικονομικών, βρήκαν τα ισοδύναμα;» ρώτησε ο κύριος Υψηλάντης.

«Τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δείχνουν πόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση σε σχέση με την πρώτη ειδοποίηση. Δεν έχουμε προλάβει ακόμα αλλά σε λίγο διάστημα θα βγει και συγκριτικός πίνακας σε σχέση με το περσινό χαράτσι και θα φαίνεται πόσο μικρότερη είναι φέτος η επιβάρυνση» είπε ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας και για τα ισοδύναμα.

Απέναντι από τον Αντώνη Σαμαρά και ο Ιορδάνης Τζαμτζής αλλά δίπλα στον Πρωθυπουργό η γοητευτική Βουλευτίνα Φωτεινή Αραμπατζή. Και οι δύο Βουλευτές μαζί με τους Μάξιμο Χαρακόπουλο και Ασημίνα Σκόνδρα έθεσαν το θέμα της συνταξιοδότησης των αγροτών.

Οι Βουλευτές πρότειναν για τους αγρότες που είναι γεννημένοι το 1948 και που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούνν τον Ιούνιο του 2015 να συνταξιοδοτηθούν στις αρχές του χρόνου, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Πρωθυπουργός ακούγοντας το αίτημα των Βουλευτών πήρε αμέσως στο τηλέφωνο τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και του είπε τι μπορεί να κάνει με την περίπτωση αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Αγιασμός με άδεια έδρανα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, 13:57

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, 14:48