ΠΚ

Έγινε και αυτό. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε μη αρεστούς στον Διοικητή της (Παναγιώτη Κοντολέοντα) και βεβαίως στους προϊσταμένους του στο Μαξίμου, υπαλλήλους της Υπηρεσίας στέλνοντας παραπλανητικά μηνύματα στο κινητό τους, που παρέπεμπαν στη «Ζούγκλα» αλλά σε fake ηλεκτρονική διεύθυνση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» τα σαΐνια της ΕΥΠ χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα στέλνοντας μηνύματα σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας τα οποία αν ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου τα άνοιγε τότε αυτόματα ενεργοποιούταν το λογισμικό παρακολούθησης Predator. Σε μία περίπτωση από αυτές το παραπλανητικό μήνυμα παρέπεμπε στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» αλλά μέσω παραπλανητική – fake διεύθυνσης:  Διαβάζουμε:

«Την ίδια περίοδο άλλη υπάλληλος, που στο παρελθόν είχε νευραλγική θέση στην υπηρεσία, δέχεται μήνυμα στο κινητό της από επίσης άγνωστο σε αυτήν κινητό: «Καλησπέρα Α. Θα βγουν όλα στη φόρα με αυτούς σε λίγο καιρό. htpps://zougla.news/hFf». Ο σύνδεσμος έμοιαζε να παραπέμπει – παραπλανητικά – στην ιστοσελίδα zougla. Ένα κλικ μακριά απείχε η εγκατάσταση του Predator. Ωστόσο τα στελέχη ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένα και είχαν την εμπειρία να μην ανοίξουν τα links με το κακόβουλο λογισμικό.»

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ο Πρωθυπουργός τοποθετεί supervisor της ΕΥΠ τον ανιψιό τον Γρηγόρη. Αυτός τοποθετεί Διοικητή στην ΕΥΠ τον νουνεχή, under control ,χωρίς πολλά προσόντα, αρεστό στην Οικογένεια ,Παναγιώτη Κοντολέοντα, ή αλλιώς «Αρχισεκιουριτά». Αυτός παρακολουθεί όσους δεν αρέσουν στο Μαξίμου και εργάζονται στην ΕΥΠ. Κάπου εκεί σου λένε: «Δεν μπλέκουμε και καμία «Ζούγκλα» καλού κακού; Φθάσανε να εμπλέξουν και παραπλανητικό σύνδεσμο που παρέπεμπε στο MeTooGreece. Όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως μάλλον κανείς δεν … « τσίμπησε». Οι παρακολουθούμενοι το παίρνουν χαμπάρι και από κάποια στιγμή και μετά (Δρυός πεσούσης κλπ) κάνουν πλάκα με την Υπηρεσία. Ωραία. Πόσο μας λείπει ο Ντίνος Ηλιόπουλος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας σοβαρευτούμε όμως συνεχίζοντας την ανάγνωση: «Τα παραπάνω μηνύματα στάλθηκαν σε μια περίοδο που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι (μαζί με αρκετούς ακόμα), είχαν ήδη στείλει εξώδικη διαμαρτυρία επωνύμως στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, διαμαρτυρόμενοι για το ότι είχαν μετακινηθεί σε νέες υποδιευθύνσεις, «θέσεις-ψυγεία», χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς να τους ενημερώνει κανείς για τίποτα. Την ίδια περίοδο είχαν απευθύνει αναφορές στον διοικητή ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. «Ταυτόχρονα καταβάλλονταν προσπάθειες από τη Διεύθυνση Ασφαλείας της ΕΥΠ να βρει μια δικαιολογία στο πλαίσιο ελέγχου ασφαλείας και να κατάσχει τα κινητά μας τηλέφωνα. Τον Νοέμβριο, λίγο πριν από την αποστολή του μηνύματος και ενώ βρισκόμουν στο πάρκινγκ με δύο συναδέλφους (μετά το πέρας του ωραρίου), αστυνομικός της Διεύθυνσης Ασφαλείας εξήλθε του κτιρίου και απαίτησε να ξαναμπώ στην υπηρεσία μισή ώρα αφότου είχα αποχωρήσει, για να με ελέγξει. Όταν ρώτησα τον λόγο δεν πήρα απάντηση ούτε από εκείνη ούτε από τον διευθυντή Ασφαλείας, ως εκ τούτου κατέθεσα αναφορά, η οποία δεν εξετάστηκε, όπως και καμία άλλη αναφορά που κατέθεσα τα έτη 2020-21, καθώς και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για υπέρβαση καθήκοντος», αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ένας από τους εργαζομένους της ΕΥΠ, που επιχειρήθηκε να παγιδευτούν οι επικοινωνίες του.

Και τα δύο προαναφερθέντα στελέχη της ΕΥΠ τον Ιανουάριο του 2022 μετατάχθηκαν, χωρίς εξηγήσεις υποχρεωτικά από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελληνική Αστυνομία, όπου από τότε μέχρι σήμερα δεν τους έχει ανατεθεί απολύτως κανένα καθήκον.

Οι συγκεκριμένες απόπειρες παρακολούθησης λαμβάνουν χώρα περίπου δύο μήνες μετά την απόπειρα κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Είχε προηγηθεί η μόλυνση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που – και αυτή – έγινε με ένα φαινομενικά αθώο sms που έλαβε το μεσημέρι της 12ης Ιουλίου 2021 από ελληνικό κινητό. «Θανάση γνωρίζεις για αυτό το θέμα», έγραφε το μήνυμα που συνοδευόταν από ένα link προς το blogspot.edolio5[.]com.

Συμπέρασμα: Όπως επισημαίνει και η «Εφημερίδα των Συντακτών», «η χρήση του Predator από την ΕΥΠ ήταν δεδομένη και λειτουργούσε συμπληρωματικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. Όταν δεν… «έπιανε» το Predator γινόταν (ή γίνεται ακόμα) η επισύνδεση μέσω της άρσης του απορρήτου. Η επισύνδεση βοηθούσε στο να βρεθούν όλες οι επαφές και τα ενδιαφέροντα ενός στόχου. Βάσει αυτής της βολιδοσκόπησης και της αναβαθμισμένης πληροφόρησης γινόταν και νέα απόπειρα με το Predator. Τα δύο συστήματα λειτουργούσαν συμπληρωματικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης