ΠΚ

Όταν το καλοκαίρι που μας πέρασε ο ισραηλινός επισκέπτης αποχωρούσε εκνευρισμένος από το κατάστημα της ROLEX της οδού  Κολοκοτρώνη, αποκάλυπτε σε παρακείμενο καταστηματάρχη πως το μαγαζί με τα πανάκριβα ρολόγια είχε ξεμείνει από εμπόρευμα. Προφανώς ο Ισραηλινός δεν είχε βρει αυτό που έψαχνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα αυτή βεβαίως δεν ταιριάζει με εκείνη του καταστήματος κατά την 20η Δεκεμβρίου. Οι ληστές έφυγαν με 23 κομμάτια. Το ύψος της λείας εκτιμάται στα 300.000 χιλιάδες ευρώ. Οι ληστές γνώριζαν λοιπόν πώς ενδεχομένως λόγω εορτών το κατάστημα είχε φουλάρει σε εμπόρευμα.

Ένας από αυτούς, ο μοναδικός που μίλησε και έτσι ακούστηκε η φωνή του, εκφράστηκε σε άψογα ελληνικά. Χωρίς ξένη προφορά. Αυτή η λεπτομέρεια αλλάζει όλα τα δεδομένα για τους έχοντες γνώση του θέματος. Οι «Ροζ Πάνθηρες» δεν έχουν ποτέ «προσλάβει» κάποιον που δεν είναι γνήσιος Σέρβος. Αυτή η ομάδα παγκοσμίως είναι σερβική και μόνον υπόθεση. Όσοι «Ροζ Πάνθηρες» έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα δεν μιλούσαν ποτέ καλά ελληνικά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι ληστές είχαν πλήρη και πραγματική εικόνα ως προς το κατάστημα της ROLEX της οδού Κολοκοτρώνη. Έχει ξαναχτυπηθεί μαγαζί  με αυτά τα ρολόγια αλλά επί Βαλαωρίτου. Κατά την Αστυνομία το σενάριο « Ροζ Πάνθηρες» παίζει πολύ χαμηλά. Η υπόθεση εργασίας πώς οι ληστές διέφυγαν μέσω Λεωφόρου Συγγρού δεν φαίνεται να «παίζει» και πολύ. Είναι εντελώς ανορθολογικό. Οι ληστές διέφυγαν, μέσω Σταδίου. Στα δεξιά της Πλατείας Συντάγματος, σε όλη την γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά γκαράζ για πάρκινγκ όπου θα μπορούσαν με ασφάλεια να εγκαταλείψουν τις μηχανές και να αποχωρήσουν σαν κύριοι. Και κάτι άλλο. Το σφυρί δεν κρύβει κανένα μυστικό. Δεν τους ενδιέφερε. Η πρώτη μακροσκοπική εξέταση δείχνει πώς δεν ανιχνεύονται αποτυπώματα. Η ΕΛΑΣ θεωρεί απίθανο να εντοπιστεί DNA. Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγει το αστυνομικό ρεπορτάζ της «Ζούγκλας». Ομολογουμένως όλοι θα ήθελαν να πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο με «Ροζ Πάνθηρες» και τολμηρούς Σέρβους. Θα πρόσθετε λίγο ακόμη μυστήριο στην άχαρη ζωή μας. Τίποτε βεβαίως δεν αποκλείεται. Ακόμη και να διεθνοποιήθηκε η σερβική ομάδα παράτολμων ληστρικών ενεργειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης