Η απομάκρυνση του Αχμέτ Νταβούτογλου αφήνει «ορφανό» τον πρωθυπουργικό θώκο, με τους επίδοξους «μνηστήρες» να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα «πηγαδάκια» του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ​ είχε παντρευτεί την κόρη του Ερντογάν, παρουσία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ένας από αυτούς που ακούγονται ως ο «εκλεκτός» του Τούρκου Σουλτάνου είναι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τωρινός υπουργός Ενέργειας στη γειτονική χώρα, ο οποίος εξελέγη μέλος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις επεισοδιακές εκλογές του Ιουνίου το 2015. Ως τα τέλη του 2013 διηύθυνε την εταιρεία Çalık.
Η σχέση του με τον Ερντογάν χαρακτηρίζεται πολύ καλή, καθώς ήδη έχει πάρει ως σύζυγό του μια από τις κόρες του, την Έσρα (11 Ιουλίου 2004). Το ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, είναι ότι στον πολιτικό γάμο του επίδοξου «δελφίνου» ήταν μεταξύ άλλων και ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα. Παρόντες ήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ και οι τότε πρωθυπουργοί του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ και Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε. Ο… πεθερός είχε κάνει λόγο τότε για… συνάντηση πολιτισμών, καθώς από τους τέσσερις μάρτυρες οι δύο ασπάζονταν τον Χριστιανισμό και οι υπόλοιποι το Ισλάμ.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να συνέβαινε κάτι τέτοιο πριν από μερικά χρόνια» είχε πει από τη μεριά του ο Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 7.000 καλεσμένοι είχαν δώσει το παρών στη δεξίωση που ακολούθησε, μεταξύ των οποίων και όλη η ηγεσία του AKP. Ο πολιτικός γάμος έγινε στην Κωνσταντινούπολη και αποτέλεσε ένα από τα γεγονότα της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης:
“Τέλος” ο Νταβούτογλου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 10:59

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης