Toυ Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν της Νέας Υόρκης βρίσκονται οι δύο άσπονδοι… φίλοι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου! Όπως πληροφορούμαστε ταξίδεψαν με διαφορετικές πτήσεις και μένουν σε διαφορετικά ξενοδοχεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εκεί υπό την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών για να συμμετάσχει στην σύνοδο του ΟΗΕ.

Ο δε πρώην Πρωθυπουργός, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς οι απανταχού σοσιαλιστές συναντώνται ενόψει της Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξέρουμε αν οι Βενιζέλος-Παπανδρέου θα συμπέσουν σε κάποιο εστιατόριο της 5th Avenue, του SoHo ή του Little Italy, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα καθίσουν σε διαφορετικά τραπέζια…

Βλέπετε, μετά τα όσα συνέβησαν στην γιορτή της 3ης Σεπτέμβρη και τα γιουχαΐσματα στον Ευ. Βενιζέλο από θερμόαιμους «παπανδρεϊκούς» στην εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου στο Ζάππειο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους «βενιζελικούς» αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα θρυλείται ότι έχει πει σε συνεργάτες του πως «αν ο Γιώργος ξανακάνει φάουλ θα τον διαγράψω…».

Για την ώρα οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός τηρεί στάση αναμονής και δεν προβλέπεται να κάνει κάποια κίνηση – όπως τη δημιουργία νέου κόμματος ή ανατροπής Βενιζέλου – «ιδίως αν ο χρόνος των εθνικών εκλογών είναι σύντομος, μέχρι την άνοιξη. Μετά τις εθνικές εκλογές… βλέπουμε» λένε συνομιλητές του.

Πάντως στα εσωκομματικά, αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του Φίλιππου Σαχινίδη από την θέση του τομεάρχη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που διατηρεί καλές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, προφανώς δυσαρεστημένος από την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο δεν συνομιλούσαν σχεδόν ποτέ για θέματα οικονομίας, υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Τρίτη στον Ευ. Βενιζέλο.

Η παραίτηση οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση, τοποθετώντας στη θέση του τον Γιάννη Κουτσούκο. Στη Χ. Τρικούπη αποφεύγουν να σχολιάσουν την παραίτηση Σαχινίδη, όπως και ο ίδιος. Ωστόσο ορισμένοι διαβλέπουν ότι έχει σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο μέτωπο «βενιζελικών»-«παπανδρεϊκών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης