«Έκαψε» τον ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την δανειοδότηση των ΜΜΕ η κατάθεση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εφημερίδας «Αυγή» κ. Δημήτρη Στούμπου.

Συγκεκριμένα ομολόγησε πως το δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε το 2009 στην εφημερίδα , είχε ως εγγυήσεις τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας που δεν ξεπερνούν τα 1.500 φύλλα, την ιστορικότητα του Μέσου και μια επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την τράπεζα που ως βασικός μέτοχος δήλωνε ότι εγγυάται για το δάνειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας ήταν τόσο πενιχρά που δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει δάνειο.

Λέγοντας λοιπόν για την επιστολή ΣΥΡΙΖΑ τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα και σε ποινικές ευθύνες αφού τα πολιτικά κόμματα απαγορεύεται σύμφωνα με τον νόμο να δαπανούν κρατική χρηματοδότηση σε ανώνυμες εταιρίες.

Τους επιτρέπεται να την ξοδεύουν μόνο για λειτουργικές ή εκλογικές δαπάνες και μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά μόνο Ιδρύματα μελετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι τέτοιο δεν είναι φυσικά η καθημερινή εφημερίδα «Αυγή».

Απαντώντας μάλιστα στις ερωτήσεις των βουλευτών-μελών της Επιτροπής ο κ. Στούμπος παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει οικονομικά την εφημερίδα μέσω αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων ή με άλλους τρόπους τους οποίους δεν αποσαφήνισε!!!!

Δυστυχώς με την κατάθεση του ο κ. Στούμπος έμπλεξε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που όπως ισχυρίζεται κάνει αγώνα κατά της διαπλοκής.

Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της «Αυγής» αρνήθηκε να αποκαλύψει στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την offshore εταιρία που μετέχει στο μετοχολόγιο της εφημερίδας.

Σας θυμίζει κάτι;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης