Το μείζον ζήτημα των συντάξεων και της περίθαλψης έθεσαν με υπόμνημά τους στον πρωθυπουργό οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Αίγυπτο.

Με κοινό τους υπόμνημα που του παρέδωσαν, οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας Χρήστος Καβαλής και Γιάννης Σιόκας, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στο μείζον πρόβλημα των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς επίσης σε θέματα φορολογικά και διαβατηρίων, αλλά και σχετικά με την ελληνόφωνη εκπαίδευση στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των χιλιάδων Ελλήνων που ζουν στην Αίγυπτο και αναφερόμενος στη Σύνοδο, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μια «μεγάλη μέρα για την Ελλάδα», σημειώνοντας πως τέθηκαν πιο γερές βάσεις για τους κοινούς στόχους των τριών χωρών, ενώ επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προσωπική πλέον σχέση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι.

Aναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής, που ήταν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα θέματα της οικονομίας αλλά και της οριοθέτησης της ΑΟΖ, και απευθυνόμενος στην ελληνική παροικία, η οποία του επιφύλαξε θερμή υποδοχή, είπε: «Εσείς οι Αιγυπτιώτες συμβολίζετε, είστε η ζωντανή συνέχεια του ελληνισμού».

Ο κ. Σαμαράς, παρουσία των εκπροσώπων των δύο ελληνικών κοινοτήτων, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Μονής Σινά και πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών, ευχαρίστησε τους Έλληνες της Αιγύπτου εκ μέρους του ελληνικού λαού για ό,τι έχουν κάνει, προσθέτοντας ότι είναι υπερήφανος που η καταγωγή της μητέρας του είναι από την Αλεξάνδρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης