«Εικόνες ντροπής παρατηρούνται το 2020 στην Κακαβιά την ώρα που ένα κομμάτι του Ελληνισμού προσπαθεί να γυρίσει στην μάνα Ελλάδα, την Πατρίδα του, το ελληνικό κράτος τους θεωρεί πολίτες κατώτερης κατηγορίας. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στην κυβέρνηση της ΝΔ και στο ελληνικό κράτος που ένα κομμάτι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ το ταλαιπωρεί και το διώκει διαχρονικά. Απ’ ότι φάνηκε δεν τους ενδιέφερε ο κορωνοϊός αλλά σκοπός τους ήταν να αποτρέψουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ να πάνε στα πάτρια εδάφη. Να μην λειτουργήσουν ξανά οι εκκλησίες μας ούτε της ΠΑΝΑΓΙΑΣ όπως και το ΠΑΣΧΑ, γιατί εάν τους ενδιέφερε ο συνωστισμός δεν θα είχαν κλειστά τα σύνορα από την περιοχή του Μαυρομάτη εδώ και ένα μήνα. Φαίνεται πώς δεν θέλουν να πάμε στα σπίτια μας και σιωπούν στην απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης να εγκαταστήσουν συνολικά 15.000 πρόσφυγες μουσουλμάνους στις αμιγώς ελληνικές περιοχές που βρίσκονται απ’ άκρη σ’ άκρη των ελληνοαλβανικών συνόρων. Πρόκειται για τις περιοχές του Θεολόγου, της Κρανιάς και της Δερόπολης.

Αυτός είναι ο λόγος που περνούν αυτή την κόλαση οι Βορειοηπειρώτες στην Κακαβιά. ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ για άλλη μια φορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διττός ο συμβολισμός της εικόνας, σύμφωνα με τον κ. Γεροντάτη. Πρώτον, ο μετανάστης που μεταφέρει μια γιαγιά στην ελληνική πλευρά λόγω της πολύωρης αναμονής στα σύνορα. Δεύτερον, η εκδίωξη του ελληνικού στοιχείου από τη Β. Ήπειρο εξαιτίας της εγκατάστασης μεταναστών.

Κύριοι της κυβέρνησης, είμαστε ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. Είμαστε στα ελληνικά πάτρια εδάφη μας και παρανομείτε και παραβιάζετε το Ελληνικό Σύνταγμα όταν δεν επιτρέπετε να εισέλθουν στα σπίτια τους ελεύθερα Έλληνες πολίτες! Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες! Είμαστε ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ και είμαστε στα ελληνικά πάτρια εδάφη μας και η Αλβανία για να πάρει το στάτους ”Χώρας υπό ένταξη στην ΕΕ και με την υπογραφή σας” υπέγραψε την ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέψουν στα πρόσωπα που ανήκουν σε Εθνικές Μειονότητες να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τον πολιτισμό τους, καθώς και να διαφυλάξουν τα κυριότερα στοιχεία της ταυτότητάς τους που είναι η θρησκεία, η γλώσσα, οι παραδόσεις και η πολιτιστική κληρονομιά. Να σας υπενθυμίσω ότι απαγορεύεται η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Κύριοι, δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθεί πόδι μετανάστη στην ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. Κανένας δήμαρχος και κοινοτάρχης, δεν θα υπογράψει κάτι τέτοιο γιατί θα τον κρίνει η ιστορία και θα βρεθεί αντιμέτωπος με 500.000 Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Το χρωστάμε στους προγόνους μας που έχουν ποτισμένη με αίμα αυτή την Ελληνική γη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας για να νιώσουν ξανά υπερήφανοι Έλληνες της Ηπείρου, απόγονοι του ΠΥΡΡΟΥ».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΤΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος της Αδελφότητας Λαζατινών, Βορείου Ηπείρου ”ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” και πρώτος εκλεγμένος ως περιφερειακός σύμβουλος στον νότιο τομέα με την ΑΣΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης