Εκδήλωση με θέμα την ψήφο των ομογενών, διοργανώνει, το τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A (American Hellenic Educational Progressive Association) στις 5 Νοεμβρίου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα New York College.

Πιο συγκεκριμένα στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημων Ελλήνων, Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος θα μιλήσει για το χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ταμβάκης, μέλος του Δ.Σ. στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και πρώην μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών Αλεξάνδρειας καθώς και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας εκφράζει αντιπροσωπευτικά το διακαή πόθο του αποδήμου Ελληνισμού να συμμετέχει στα «κοινά» της Πολιτικής ζωής της Ελλάδας, όπως συμμετέχει επί αιώνες, ενεργά και αδιάκοπα, στην κοινωνική ζωή της Πατρίδας μας, με συνεχείς προσφορές στους τομείς Πολιτισμού, Υγείας, Ασφάλειας και Φιλανθρωπίας.

Ο κ. Ταμβάκης υπέβαλε στον νέο υπεύθυνο για τον Απόδημο Ελληνισμό ΥΦΥΠΕΞ, κ. Αντώνη Διαματάρη, την πρόταση του ώστε η ομογένεια να μπορεί να ψηφίζει υποψηφίους βουλευτές που θα προέρχονται και από την ίδια την ομογένεια και που διατηρούν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θεωρεί ότι η αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να φέρουν και να ψηφίσουν νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή που αφορά την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων, οφείλεται περισσότερο στην ανεπιτυχη συνεργασία με την απανταχού ομογένεια, της οποίας την άποψη, τους προβληματισμούς και την τεχνογνωσία, ούτε εζήτησαν ούτε αξιοποίησαν.

Ελπίζει, ωστόσο, βάσει των πρόσφατων εξελίξεων ότι επανέρχονται στο προσκήνιο και συζητούνται θετικά όλα τα θέματα που αφορούν την Ομογένεια, την επιστολική ψήφο και γενικά ότι αφορά την οργάνωση και το πολιτικό «παρών» του απόδημου Ελληνισμού.

Το τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A είναι το τμήμα του Ελληνικού Διεθνούς Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Εξωτερικο.

Τα μέλη των A.H.E.P.A. που διέρχονται από τον Ελληνικό Διεθν΄ξ Αερολιμένα, βρίσκουν θερμή υποδοχή και υποστήριξη από το ICARUS HJ36 και τους εκπροσώπους του κατά την παραμονή τους στη συνοριακή αυτή «πύλη» της Πατρίδας μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης