Σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης και δικαίωση των πολυετών προσπαθειών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ελληνικής Κοινότητας χαρακτήρισε την ανέγερση του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, κατά την επίσκεψή του στην έκθεση του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα με τίτλο: “Η ανοικοδόμηση του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου, στο “Σημείο Μηδέν”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για την Ομογένεια ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη και συνεχάρη τους ιθύνοντες για τη φιλοξενία “της τόσο εμβληματικής για τους Έλληνες της Διασποράς και την Ορθοδοξία έκθεσης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η ανέγερση του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου, σημείου αναφοράς για τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης και όχι μόνο, αποτελεί δικαίωση των πολυετών προσπαθειών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ελληνικής Κοινότητας και δίνει το μήνυμα της αγάπης και της ανεκτικότητας, αξιών που βρίσκονται στον πυρήνα της Ορθοδοξίας” ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Αμανατίδης.

Στην έκθεση, την οποία εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την περασμένη Τετάρτη και θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζονται μέσα από μακέτες, σχέδια, κατόψεις, φωτογραφίας και οπτικοακουστικό υλικό, τα στάδια της δημιουργίας του ναού του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν” της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης