Η δυνατή αυτοεκτίμηση μας βοηθά να αντεπεξερχόμαστε στις προκλήσεις, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Ως γονείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να θρέψουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας. Ωστόσο, πολλές φορές κάνουμε λάθος σε αυτά που τους λέμε ή στη συμπεριφορά μας απέναντι τους, χωρίς να λογαριάζουμε τον αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε παρακάτω λοιπόν τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς και καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους.

Οι φωνές και το ξύλο

Τίποτα δεν πλήττει την αυτοεκτίμηση ενός παιδιού περισσότερο από τις φωνές και το ξύλο. Όταν φωνάζουμε και χτυπούμε ένα παιδί δείχνουμε έλλειψη αυτοελέγχου μέσα από ένα πρίσμα θυμού που έχει ως στόχο την αποδυνάμωση του. Τι μάθημα ζωής προσφέρουμε στο παιδί μας με μια τέτοια συμπεριφορά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να είμαστε ειλικρινείς οι περισσότεροι από εμάς φωνάζουμε. Ωστόσο, είναι μια λάθος συμπεριφορά, ακόμα κι αν πρόσκαιρα πείθει τα παιδιά μας να σταματήσουν να κάνουν αυτό που δεν πρέπει. Οι φωνές και το ξύλο εμποδίζουν τα παιδιά να έχουν μια εποικοδομητική συζήτηση για τη λύση του προβλήματος, να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις διαφωνίες και να χτίσουν την αυτοεκτίμηση τους.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης