Tο παγωτό είναι μια άριστη πηγή ενέργειας και θρεπτικών ουσιών γιατί περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες γάλακτος, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Παράλληλα, βέβαια, ως γαλακτοκομικό προϊόν μάς προσφέρει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β5 και C. Όμως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πότε μπορούμε να καταναλώσουμε ένα παγωτό ειδικά όταν το αγοράζουμε από το περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ και το προορίζεται για τα παιδιά σας.

Προσέξτε να μην αγοράζετε στο παιδί σας παγωτό το οποίο έχει λιώσει και έχει επαναψυχθεί. Αυτό θα το καταλάβετε όταν το σχήμα του παγωτού μέσα στη συσκευασία δεν είναι αυτό που γνωρίζατε, αλλά φαίνεται παραμορφωμένο. Επίσης, μην καταναλώνετε παγωτά που εμφανίζουν κρυστάλλους, αφού υποδηλώνουν ότι έχουν επαναψυχθεί. Όταν αγοράζετε παγωτό να το διατηρείτε το παγωτό πάντα στην κατάψυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παγωτό να το προτιμήσετε από οποιοδήποτε άλλο σνακ ή γλυκό για το απογευματινό κολατσιό του παιδιού σας. Γιατί έτσι του προσφέρετε τις πολύτιμες ουσίες του γάλακτος και των ξηρών καρπών, αν διαλέξετε παγωτό αυτού του τύπου, με πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα γλυκό, και η καλύτερη στιγμή για να δώστε στο παιδί ένα παγωτό είναι στο πρωινό ή στο απογευματινό κολατσιό, όταν το βγάζετε βόλτα. Προσοχή στην ποσότητα, ώστε να μην του κόψετε την όρεξη για το φαγητό. Αρκεί η κοινή λογική για να καταλάβετε ότι όσο περισσότερο παγωτό του δώσετε, τόσο λιγότερο φαγητό θα θελήσει να φάει. Ιδανική ποσότητα είναι γύρω στα 60-80ml, όσο, για παράδειγμα, ένας μικρός πύραυλος, ένα ξυλάκι ή ένα μικρό κυπελάκι.

Τέλος , αγοράζετε πάντα παγωτά γνωστών εταιρειών. Σας προσφέρουν τη σιγουριά ενός μεγάλου ονόματος, την εμπειρία χρόνων και την εγγύηση της τελευταίας τεχνολογίας τους.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης