Μικρές συμβουλές για να αγαπήσει το παιδί σας το πρωινό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014, 14:36
Μικρές συμβουλές για να αγαπήσει το παιδί σας το πρωινό
«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος»:  η παροιμία αυτή έχει ειπωθεί για την αξία του πρωινού γεύματος. Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν το γεγονός πως το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, και ιδίως για τα παιδιά, που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης.

Οι επιστήμονες της διατροφής τονίζουν συνεχώς τη σημασία ενός καλού πρωινού και επιμένουν ότι δεν πρέπει να παραλείπουμε αυτό το γεύμα της ημέρας. Το πρωινό είναι ένα σημαντικό γεύμα, ίσως η πιο σημαντική συνήθεια διατροφής που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί για όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τα παιδιά που δεν παίρνουν πρωινό έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία. Το αυξημένο βάρος των παιδιών και η παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση, ακόμα και σε μικρή ηλικία, χρόνιων ασθενειών, όπως ο παιδικός διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ τα παιδιά που τρώνε πρωινό εξασφαλίζουν την ενέργεια που τους χρειάζεται και βιώνουν λιγότερο συχνά τα συμπτώματα της πείνας, όπως είναι η κόπωση, η υπνηλία, η απάθεια και η ανησυχία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο ήρεμα και να συμπεριφέρονται καλύτερα.

Διαβάστε συμβουλές για να κάνετε τα παιδιά σας να δείξουν ενδιαφέρον για το πρωινό.

Ναι στην ποικιλία


Ένα καλό πρωινό πρέπει να περιέχει γάλα και γιαούρτι που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ασβέστιο. Δημητριακά, τα οποία δίνουν υδατάνθρακες, δηλαδή ενέργεια. Φρούτα εποχής ολόκληρα ή σε φυσικό χυμό, που δίνουν μέταλλα και βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C). Άλλες πρωτεϊνούχες τροφές, όπως το τυρί και το αυγό.

Δείτε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014, 15:47