Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να πετάμε φαγητό. Μπορούμε όμως με έξυπνο τρόπο να το διαχειριστούμε και να το αξιοποιήσουμε. Κάτι που περίσσεψε από το μεσημέρι μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό.

Για παράδειγμα, το χθεσινό ψωμί, φρυγανισμένο με μια φέτα τυρί, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή. Το ίδιο το ψωμί, πάλι φρυγανισμένο με λίγη μαργαρίνη και μέλι, θα μπορούσε, επίσης, να είναι ένα πολύ καλό και θρεπτικό συνδυασμό, όταν καταναλωθεί μαζί με λίγο γάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σπιτικές πίτες, και ειδικότερα οι χορτόπιτες και οι τυρόπιτες, μπορούν να αποτελέσουν μια άριστη επιλογή για πρωινό. Προσέξτε μόνο πόσο λάδι βάζετε και πόσο λιπαρό είναι το τυρί που χρησιμοποιείται. Δύο μικρά κομμάτια πίτας (εφόσον περιέχει τυρί) και μισό ποτήρι γάλα είναι ό,τι πρέπει.

Ακόμα και το μαγειρεμένο κρέας της προηγούμενης μέρα, θα μπορούσε άνετα να γίνει η γέμιση για μια πίτα ή ένα σάντουιτς, αποτελώντας μια ωραία θρεπτική επιλογή για το πρωί.

Εφαρμόζοντάς το στην πράξη, θα δείτε πόσο απλό είναι οι 4-5 μπουκίτσες που περίσσεψαν από το φαγητό, μπορεί να γίνουν ένα απολαυστικό πρωινό ή κολατσιό στο σχολείο για το παιδί σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και να θυμάστε, το σημαντικότερο για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά είναι ένα καλό και υγιεινό πρωινό!

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης