Τα μικρά παιδιά θέλουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να βρίσκονται μαζί με τους γονείς τους.

Μια οικογενειακή συγκέντρωση για επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να περάσουμε ευχάριστο και χαλαρό χρόνο παρέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα επιπλέον όφελος είναι πως τα επιτραπέζια παιχνίδια μπορούν να έχουν έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα ικανοποιούν τις ανταγωνιστικές τάσεις των παιδιών και την ανάγκη τους να αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες. Μερικές τέτοιες δεξιότητες είναι οι εξής: η αναγνώριση γραμμάτων και αριθμών, η καταμέτρηση, η ομαδοποίηση, η αναγνώριση των χρωμάτων, η όξυνση των αντανακλαστικών και η επιδεξιότητα.

Για να έχουν τα παιχνίδια εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν είναι απαραίτητο να είναι γνωστικού τύπου. Από την ίδια τη φύση τους τα επιτραπέζια παιχνίδια προάγουν την κοινωνικότητα, την επικοινωνία και την διαχείριση της αλληλεπίδρασης με τους υπόλοιπους. Ακόμα, τα επιτραπέζια παιχνίδια αναπτύσσουν την ικανότητα συγκέντρωσης και επιμηκύνουν την διάρκεια συνεχούς ενασχόλησης του παιδιού με κάτι συγκεκριμένο, αφού τα ενθαρρύνουν να ολοκληρώσουν κάτι που είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης